MarktPlaza

Peugeot 404 - Sedan 1.6 Berline Grand Tourisme – Gris Graphite – 133.003km – BJ1964

1071x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Dit kun je gewoon niet laten staan, toch? Kijk nou eens wat een schitterende wagen het is; getekend door Pininfarina, dus naast Frans ook wat Italiaans bloed. Dan die typerende grille en de mooie koplampen met natuurlijk de gele lichtbolletjes er in; helemaal af!
De 404 is in Frankrijk gebouwd, in 1964. In 1998 is dit exemplaar naar nederland gekomen, waar hij goed onderhouden is. Dat straalt er gewoon van af; een harde bodem, een droog interieur, het dashboard volledig intact en het chroomwerk netjes en ongedeukt. Hier heeft een liefhebber mee gereden, dat zie je aan alles! Ook de motorruimte ziet er goed verzorgd uit; geen vettigheid, geen vreemde aanpassingen, gewoon een mooi origineel blok in een neus. Vrij bijzonder is overigens de posititie van het motorblok; dit is namelijk van origine rechts om zijn as gekanteld en ligt nu in een hoek van 45 graden.
Starten en rijden, dat doe je met deze 404. Een klein beetje de choke open bij een koude motor en de kopklepper slaat direct aan, maar dan ook echt direct. Geen vonk wordt overgeslagen, geen slag wordt gemist. Gewoon zoals het hoort, toch?
Alle functionaliteiten werken zoals het hoort. Verlichting, versnellingsbak, kilometerteller en zelfs de kachel zijn in topconditie. Terwijl deze Peugeot toch al 56 jaar onderweg is, een hele poos!
Til de matten op en je ziet een keiharde bodem. Ook van onder bekeken, op de brug, ziet alles er bijzonder netjes uit. De kofferruimte dan, waar het reservewiel rechtop in staat? Roestig? Nee hoor! Zelfs de bak van het reservewiel is hard, keihard.
Natuurlijk, aan de buitenzijde zie je her en der wel dat de tand des tijds wat achtergelaten heeft, zoals wat roestplekjes onder de lak. Dit zie je bijvoorbeeld bij de hoeken van de achterruit, op de rechter achterdeur en een plekje op de rand van de motorkap. De belangrijke, wat lastiger te repareren delen zijn dan weer in topconditie, zoals dakrand, rondom de voorste veerpoten en het schutbord.
De Peugeot heeft maar liefst 2 jaar APK, tot en met 22 januari 2021.
De 404 staat op vier hele nette Vredestein Sprint Classic banden, de gelakte velgen zien er netjes uit. het reservewiel is aanwezig in de kofferbak. Bij de vorige eigenaar is nog groot onderhoud uitgevoerd; de cilinderkop is gereviseerd en natuurlijk gevlakt. Een verbrande klep was de reden hiervoor. Na dit onderhoud is er ruim 3000km mee gereden, en de kans is groot dat ik er zelf nog wat bij ga rijden!
Zoals gezegd is dit mijn eerste 404 en ik was direct verkocht. Wat rijdt dat goed! De Berline voelt degelijk aan, als een volwassen sedan, waarbij je hem eerder uit de 80-er jaren schat dan uit de 60-er jaren. Je hebt ruim zicht door de grote, bolle voorruit en de stoelen zitten bijzonder comfortabel. Schakelen, dat doe je vanaf de stuurkolom en dat maakt het plaatje helemaal af. Toegegeven, het is even wennen de eerste keer, maar na 2 kilometer rij je ermee alsof het je dagelijkse auto is. Ik zou hier echt dagelijks mee kunnen rijden, wat een plezier heb je er aan!
Er valt nog veel te zeggen over deze Peugeot, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.
Waarom deze 404 Sedan?
Harde bodem en schutbord
Groot onderhoud uitgevoerd
Mooie kleurcombinatie
Frisse auto om te zien
Aantrekkelijk geprijsd
Export.
Klassieker liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.
Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: AE-15-04
Oorsprong: FR
Registratie NL: 04-09-1998
Eerste registratie: 11-03-1964
Kilometerstand: 133.003km
APK vervaldatum: 22-01-2021
Cilinderinhoud: 1618cm3
Motortype: 4 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 49kW/66PK
Financieel.
Peugeot 404 1.6 Berline Grand Tourisme – Gris Graphite – 133.003km – BJ1964
Vaste prijs: € 5.490,-
Marge auto, geen BTW verrekenbaar
Inruil? Graag!
Rob de Bruin
Klassiekerskopen.nl
06-20441159