MarktPlaza

Daimler 4.0 - 4.0 V8 Super Super Eight 4.0 V8 S/C LWB – Sapphire Blue – 141DKM Orig NL

949x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Origineel geleverd door Jaguar Nederland NV te houten en in 20 jaar slechts 141.825km achter de rug. En dan komt het; Super V8! Het summum op het gebied van de X308 modellen. In de juiste kleur; Sapphire Blue metallic. Met het juiste interieur, Cashmere leder met een contrasterende bies. Captain Chairs achterin, volledig elektrisch verstelbaar. Hemelbekleding is zojuist gerenoveerd, geen hangende hemelbekleding dus.Er moet toch wat op aan te merken zijn denk ik dan. Beschadigingen? vrijwel smetteloos is deze Super V8. Goed, even rijden dus! Maar niet voordat de motorkap nog even open gaat. Gezien vrijwel alle opties die in het interieur zijn te vinden is de kans aanwezig dat de Daimler ook nog eens voorzien is van het CATS elektronisch geregelde onderstel, dat zou super zijn… De kap kantelt naar voren en ja hoor! Ook het CATS onderstel is present! Originele radio? Aanwezig. Harman Kardon Premium Sound System met subwoofer? Aangevinkt. He-le-maal af!
Zoals al gezegd; het interieur is uitgevoerd in Cashmere leder met een contrasterende bies. Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overdaad; zelfs het stuur en de pookknop zijn uitgevoerd in hout. Daimler, dat betekent ultieme luxe. De vloermatten bijvoorbeeld zijn van echt lamswol! De vier stuks in deze Eight zien er nog top uit. Verder onderscheid met de meest luxe Jaguar XJ telg, de Sovereign, vind je in chromen spiegelkappen, chromen ‘splitter’ aan de voorzijde, chromen handvatten, een luxere geribbelde grille alsook kofferbakgreep. Fijner leer kleedt het interieur nog meer af. En niet te missen zijn de wortelnoten tafeltjes achterin, voorzien van verchroomde scharnieren, schitterend! Destijds was een Jaguar of Daimler te bestellen met een Long Wheel Base carrosserie. De Daimler werd niet simpelweg verlengd door er ‘wat ruimte tussen te plakken’, maar de complete carrosserie werd aangepakt. In vergelijk met de Short Wheel Base wijkt de daklijn behoorlijk af waardoor je ook nog wat extra hoofdruimte hebt. De langere wielbasis resulteert verder in maar liefst 10 centimeter extra beenruimte. Heb je dan nog het idee dat je op je comfortabele achterbank wat krap zit, dan zet je gewoon de voorstoel wat naar voren. Omslachtig? Nee hoor, je bedient deze gewoon vanaf de achterbank.
Het exterieur is in topconditie. De zeldzame, 18 inch velgen zien er super uit, de banden hebben nog goed profiel.
Voor zijn tijd vind je vanzelfsprekend bijzonder veel luxe in de Daimler. Zo is deze uitgevoerd met een lichtsensor, een regensensor, een elektrisch bedienbaar en kantelbaar schuifdak, elektrisch bedienbare stoelen met memory functie voor de bestuurder, Climate Control, Radio met CD wisselaar en bijvoorbeeld stuurbediening van radio en Cruise Control. Wat minder voor de hand liggend zijn bijvoorbeeld het elektrisch in diepte en hoogte verstelbare stuurwiel, natuurlijk ook met memory-functie. Zelfs de hoofdsteunen zijn elektrisch instelbaar. Uniek; Druk op het knopje ‘Valet’ en de chauffeur van het hotel of restaurant kan de Daimler parkeren zonder dat hij of zij toegang heeft tot de bagageruimte.
Bijzonder is dat werkelijk alles functioneert zoals het hoort. Stoelverwarming is door de jaren heen vaak doorgebrand, maar niet in deze Daimler; de verwarming in de vier stoelen werkt perfect. De bekerhouders in de middentunnel gaan vaak niet meer open, in de V8 staat je koffiebeker nog gewoon stabiel op zijn plek, zowel voor als- achterin. Ook de memoryfunctie van de bestuurdersstoel werkt zoals het hoort!
De sleutelset is helemaal compleet; 2 stuks zwarte sleutels met twee werkende afstandsbedieningen (uniek) en 1 groene ‘Valet’ Key, al eerder genoemd. De complete servicemap is bij de auto gevoegd.
De Daimler wordt afgeleverd met een kersverse APK en de conditie van de auto is uitmuntend te noemen zoals al werd gemeld.
Er is geen Daimler zonder een opmerking voor de kritische rijder en in dit geval is dat het feit dat de kettingspanners en geleiders nog niet gemodificeerd zijn. niet zo gek natuurlijk, gezien de kilometerstand. De één vindt dit essentieel, de ander hecht er minder waarde aan maar eerlijkheidshalve wil ik dit graag vermelden, dit in tegenstelling tot veel andere aanbieders. Deze preventieve modificatie is perfect te combineren met het onderhoud. Graag adviseren we hierover, ik leg er alvast wat over uit op deze pagina.
Er valt nog veel te zeggen over deze Daimler, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.
Waarom juist deze Daimler?
Super V8
CATS onderstel
Bijzonder interessante kilometerstand
Nederlands geleverd
Interieur en exterieur in topstaat
Uitgebreide documentatie aanwezig
Zeer compleet uitgerust
Frisse auto om te zien en te rijden
Financieel.
Daimler Super Eight 4.0 V8 S/C LWB – Sapphire Metallic – 141.825km – BJ1999
35% bijtelling op dagwaarde, Youngtimer regeling
Marge auto
Kenteken XS-DV-91
Vaste prijs: € 14.690,-
Overig.
APK tot 04-2020, wordt vernieuwd bij aflevering.
Deze Daimler wordt aangeboden in consignatie.
Inruil? Graag.
Groeten,
Rob de Bruin
Klassiekerskopen.nl
06-20441159