MarktPlaza

Ortofon 2M red element NIEUW- gratis verzending

49x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Ortofon 2M red element NIEUW
Prijs 94 euro en gratis verzending!!!
bestellen?
- reageer op onze email met uw naam en adresgegevens en eigen emailadres
- u ontvangt een factuur per email

- track and trace per email na ontvangst betaling
De nieuwe 2M serie elementen van Ortofon spelen niet alleen uitstekend. Naaldvervanging is mogelijk op alle modellen, dus je kunt een goedkoper model upgraden met een naald van een duurdere 2M versie.
De Ortofon 2M serie elementen is ontworpen om nauwkeurig en accuraat de informatie uit een groef te halen. De filosofie van Ortofon is het geluid van een plaat zo nauwkeurig mogelijk af te spelen zonder de klank te kleuren.
De naam “2M” is gekozen uit een aantal ideeën voor een naam, een moderne naam die makkelijk is uit te spreken én te onthouden. 2M, tweemaal de letter M, staat voor MM: de afkorting van Moving Magnet. Dat niemand eerder op deze naam is gekozen mag bijzonder gevonden worden. Geïnspireerd door de facetten van een diamant heeft de Deense ontwerper Møller Jensen de 2M Series vormgegeven.
De 2M serie elementen is voorzien van Ortofon’s handelsmerk,  magneetbuisjes met een sleuf in de lengterichting, een uitvinding waarmee moving magnet elementen een nagenoeg rechte frequentiekarakteristiek krijgen, net als moving coil elementen.
Het ontwerp van de 2M serie is zodanig dat een brede toepassing mogelijk is. Zowel de massa als de afmetingen zorgen ervoor dat een 2M element in bijna iedere platenspeler past.
Het Deense Ortofon heeft zijn wortels in de firma Electrical Phono Film Company die in 1918 door Axel Petersen en Arnold Poulsen is gesticht. Het doel was de ontwikkeling van ‘s werelds eerste geluidssynchronisatiesysteem voor film. In de oorlogsperiode (1940 – 1945) worden voornamelijk microfoons, dynamische compressors, oscillografen, optische instrumenten en accessoires ontwikkeld. In 1946 produceert de firma die inmiddels tot Fonofilm Industri A/S is gedoopt de eerste mono snijkop voor de grammofoonindustrie. In 1948 ziet het eerste Moving Coil element het levenslicht met karakteristieken die passen bij de kwaliteit van de snijkop. In 1951 ontstaat onder Fonofilm Industri A/S uiteindelijk de merknaam Ortofon. Met het Griekse “orto” dat staat voor “correct” en “fon” dat staat voor “geluid” is de naam verklaard.
In 1957 maakt Ortofon de stap van mono naar stereo en ontwikkelt een stereo snijkop. In de periode 1957 tot 1959 worden de legendarische SPU (Stereo Pick-Up) elementen gefabriceerd.
Tot op heden is Ortofon niet gestopt met het afleveren van zijn wereldvermaarde pick-up elementen.