Olaf J. de Landell Versprongen ster

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 58x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Olaf J. de Landell Versprongen ster
paperback
'Een ster verschiet, zult u zeggen. Maar de ster van Betsie van de Pen, een oerfatsoenlijke kantoorjuffrouw van vijftig, was van het begin af al verschoten: er zat volstrekt geen kleur in.'
Betsie woonde met haar zusters Alie en Cor in een burgerstraat waar niets gebeurde. Of het moest dan het wonderlijke gebons zijn dat 's avonds uit Huize Van de Pen klonk. Niemand wist dat dat Betsie was. Om jong te blijven deed ze gymnastiek, spròng op een tafel en probeerde - met succes - eròver te springen. Zulke dingen kun je de buren niet vertellen over een vrouw van vijftig met een nette baan.
Maar toen mòest ze springen uit een brandend kantoor en dat werd gezien door een man van het toneel. Lieve mensen, zulke dingen gebeuren als je ster op groen staat. Betsie werd Betty - ze werd ontdekt, ze kreeg 'De Kans'.
Ze kwam terecht in dat wonderlijke wereldje, dat toneel nog altijd is: geheel andere mensen, totaal verschillende maatstaven. Ze moest zich aanpassen - en wat erger was: ze pàste zich aan. Haar ster versprong, ziet u. Zij zelf werd een springster die eerst in een carrière, en daarover heen regelrecht in het hart van een man sprong. U, als degelijk persoon, zult stellig begrijpen wat dit allemaal betekende voor de zusters Alie en Cor, en voor Betsie zelf. Wat was er nog keurig en wat was er niet erg meer? Komedianten bleken mensen te zijn (of bleken mensen komedianten...?).


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.