MarktPlaza

Michelle Wildgen - Jij Bent Mij ( You´re Not You)

62x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Een ontroerende roman over de ziekte ALS
Nu verfilmd met Hilary Swank
De beroemde klassiek pianiste Kate krijgt op een dag te horen dat ze aan de ziekte als lijdt. Zij en haar man besluiten de rebelse studente Rebecca, een would-be rocksinger, in te huren om Kate te helpen. De taken van 'Bec' zijn vanaf het begin van een ontstellende fysieke intimiteit. Wanneer Kates eens zo gelukkige huwelijk strandt, is zij degene die haar troost. Maar hoe eerlijk en openhartig de vrouwen ook met elkaar omgaan, de last van deze onverbiddelijk voortschrijdende terminale ziekte wordt met de dag zwaarder. Met een rauw gevoel voor humor nemen Kate en Bec één voor één alle hindernissen die ze tegenkomen.
Michelle Wildgen werd voor haar nu verfilmde debuutroman uitverkoren als New York Times Editor's Choice en ze stond in de boekentoptien van People Magazine. Ze is freelance schrijver, recensent en docent, en redacteur van het literaire tijdschrift Tin House. Ze woont in Madison, Wisconsin.

Studente Rebecca, 'Bec', gaat naast haar studie werken als persoonlijk verzorgster van de rijke, high society dame Kate, die de dodelijke spierziekte ALS heeft. Langzaam maar zeker wordt de relatie tussen Bec en Kate steeds intiemer en als het huwelijk van Kate op de klippen loopt, voelt Bec een grote verantwoordelijkheid om de tijd die Kate nog rest zo goed mogelijk door te brengen. Deze indringende gebeurtenis heeft diepgaande gevolgen voor haar verdere leven. De schrijfster schetst op onverbloemde wijze hoe relaties kunnen veranderen als iemand getroffen wordt door een dodelijke ziekte. Filmeditie. Het boek is verfilmd door regisseur George Wolfe, met in de hoofdrollen Hilary Swank (Kate) en Emmy Rossum (Bec). De film ging in Nederland in december 2014 in première