MarktPlaza

Michael Hammer - Het Reengineering Handboek (Hardcover/Gebonden) Business Bibliotheek

85x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

335 pagina's

Is reengineering de nieuwste hype in managementland of kan het echt tot drastische prestatieverbeteringen leiden? Is het meer dan fabriekssluitingen en massale ontslagen? Hoe komt het dat 50 tot 70 procent van de pogingen bedrijfsprocessen te herscheppen mislukt? Hoe weet u dat uw bedrijf aan reengineering toe is en hoe pakt u dat aan? Michael Hammer en Steven A. Stanton gaan dieper in op het fenomeen 'reengineering', het grondig herscheppen van bedrijfsprocessen.
Omdat reengineering nog in de pioniersfase verkeert, zult u in dit boek geen pasklare formules aantreffen. Wel verschaffen de auteurs de ingrediënten voor succes: wat hebt u nodig en wat zijn de risico's, welke technieken kunt u gebruiken en hoe bevordert u improvisatie? U leest over ondernemingen die reengineering succesvol toepasten, maar ook over bedrijven die hun pogingen tot bedrijfsherschepping zagen mislukken. De auteurs leggen duidelijk uit wat de oorzaak was, zodat u de genoemde valkuilen kunt vermijden.

Reëngineering is het herontwerpen van een bedrijfsproces, waarbij het herontwerpen fundamenteel en radicaal moet, wil het kans van slagen hebben. Het boek is een praktische gids. Er wordt geen formule geleverd waarmee reëngineering automatisch tot een succes wordt. Wel wordt in het eerste deel ingegaan op mogelijke ingrediënten voor succes en mogelijke valkuilen. Het tweede deel betreft de toepassing en bevat een beschrijving van enkele technieken die bij reëngineering gebruikt kunnen worden. Het derde deel geeft een aantal geslaagde en niet-geslaagde praktijkvoorbeelden. Om te bepalen of het bedrijf van de lezer toe is aan reëngineering, kan de lezer test doen om de eigen situatie te beoordelen. Het boek is helder van opbouw (beter dan zijn voorganger 'De bijl aan de wortel', a.i. 94-27-088-0) en prettig geschreven. Het is overigens niet noodzakelijk om 'De bijl aan de wortel' eerst te lezen. De theorie van reëngineering wordt kort samengevat. De doelgroep voor het boek is vooral managers. Daarnaast is het boek ook interessant voor mensen die zich in organisatietheorieën willen verdiepen