Martijn Aslander - Nooit Af

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 37x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Niet van toepassing
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Een heldere en hoopvolle kijk op een veranderende wereld

368 pagina's

Martijn Aslander is stand-up filosoof, boardroom sparring partner en mede-auteur van de bestseller Nooit Af. Hij bouwde handmatig het grootste hunebed ter wereld, stond aan de wieg van Lifehacking  en is mede-oprichter van Permanent Beta.
Zowel op het podium als in zijn publicaties brengt hij met hartstocht en humor de complexe impact van technologie op de samenleving in kaart.

Nooit Af is een boek zoals je ze niet vaak tegenkomt: het schetst een caleidoscopisch beeld van alle ontwikkelingen in onze maatschappij – zowel op persoonlijk vlak als voor bestuurders van organisaties en van ons land – én het
biedt een manier van kijken en handelen die je niet anders dan positief kan stemmen! Aslander en Witteveen hebben een heuse beweging ontketend. Het besef dat onze bestaande systemen vastlopen dringt in alle gelederen van de
samenleving door en leidt tot nieuwe, los georganiseerde initiatieven en hoopvolle geluiden. In een wereld die Nooit Af is, nemen mensen die gewoon beginnen het voortouw.

In 'Easycratie' (2010) beschreven de auteurs het ontstaan/groei van de netwerk- en informatiesamenleving. Wat dat betekent voor de komende maatschappelijke ontwikkelingen komt aan de orde in dit boek. De theorie van het Nooit Af-principe is gebaseerd op de aanname dat de veranderingen elkaar steeds sneller zullen opvolgen waardoor de levenscycli van producten, diensten en organisaties steeds korter worden. Deze aanname wordt geïllustreerd met treffende voorbeelden. De (mogelijke) ontwikkelingen op de arbeidsmarkt maken innovatie van onderwijssystemen noodzakelijk: permanente educatie in plaats van de illusie dat je, na het volgen van een hoge opleiding 'af' bent. Van "lifetime employment' naar employability. De zorgsector en de financiële sector krijgen speciale aandacht. De spanning tussen de aanstormende ontwikkelingen en de vertragende krachten (bureaucratie, gevestigde belangen) wordt grondig besproken. Het boek stimuleert tot meedenken over wat op ons afkomt; belangrijk voor beleidsmensen en wetenschappers. Het kreeg van gezaghebbende mensen lovende recensies.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.