MarktPlaza

Marjo Dubbeldam - De Lerende Adviseur (Hardcover/Gebonden)

94x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

251 pagina's

trends in professionalisering

Advieswerk of managementconsultancy is een vrij beroep. Iedereen kan zich adviseur noemen. Wat de goede adviseur van de minder goede onderscheidt is moeilijk te bepalen. Opdrachtgevers hebben een beslissende stem, maar de markt is niet het enige criterium.

Adviseurs wijzen bij vragen naar de kwaliteit van hun vak graag naar hun professionele standaard. In de wereld van organisatieprofessionals; van adviseurs, interim-managers, opleiders en trainers, projectmanagers, coaches, beleidsmakers en wetenschappers is het niet eenvoudig om van een standaard te spreken. De veelheid aan verscheidingsvormen maakt dat lastig. Ieder zijn vak gaat bij adviseurs sterk op, al zijn deskundigheid, betrouwbaarheid, zorgvuldigheid, professionele onafhankelijkheid en collegialiteit belangrijke uitgangspunten.

In de lerende adviseur komen vragen aan de orde als: wat is professionalisering? Hoe werk je eraan en wordt het meetbaar? Is een senior adviseur op een andere manier met professionalisering bezig dan een junior? Hoe leert een adviseur eigenlijk? Maar ook, is het beroep van adviseur wel een professie?

Het boek is opgebouwd rond drie sporen: verhalen over professionalisering, onderzoek naar wat professionalisering betekent voor junior, medior en senior adviseurs en gesprekken met professionals die dagelijks met het onderwerp bezig zijn.

Het resultaat is een caleidoscoop van meningen, idee n over en ervaringen met professionalisering in het adviesvak. Een breed en veelkleurig overzicht van wat er speelt en leeft in de beroepsgroep van adviseurs. Een van de conclusies is dat het organisatieadviesvak zich steeds meer als professie ontwikkelt. Met zijn eigen kwaliteitseisen. Een andere is dat professionalisering ook te maken heeft met aansluiting van de professie op maatschappelijke ontwikkelingen.

Het boek de lerende adviseur legt een scherpe focus op professionalisering. Het is de uitdaging voor iedere organisatieadviseur om te voldoen aan de eisen die het beroep stelt en waar de klanten in het maatschappelijk verkeer om vragen. Professionalisering houdt dus nooit op.