MarktPlaza

Marcus Buckingham - Ontdek Wie Je Bent

148x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

107 pagina's

Wat is jouw kracht ?

Donald O. Clifton (1924-2003) was president van Gallup, het Amerikaanse research & consulting bedrijf. Hij is de grondlegger van de Strengths Psychology en bedenker van de StrengthsFinder.

Als je beter weet wie je bent, als je weet waar je kracht ligt en waar je hart sneller van gaat kloppen, ben je beter in staat een aangenaam en succesvol leven te leiden. In Ontdek wie je bent roept Buckingham de lezer op naar zichzelf te kijken en over zichzelf na te denken.

Buckingham legt de nadruk op het verbeteren van je sterke punten. Deze sterke punten heb je immers van nature en bieden je de kans te excelleren. Zwakke punten zijn goed om te kennen, maar hoeven niet veel aandacht te krijgen. Maar als je je sterke punten verstevigt ontstaat er kracht.

Een boek voor iedereen die voor een carrièrebeslissing staat, of dit nu een nieuw groot project is op je werk, een studiekeuze of een bedrijf beginnen. Het is voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen.

Om succesvol in het leven, prive en in de loopbaan, te staan is het nodig dat men zijn sterke punten onderkent en dat men deze verder ontwikkelt. Hoe je dat moet doen wordt beschreven aan de hand van drie waarheden, namelijk: als je groeit, wordt je steeds meer wie je eigenlijk al bent; je groeit vooral op de gebieden waar je al sterk in bent en een goede teamspeler zet zijn sterke punten voor het team in. Vervolgens worden vijf adviezen uitgewerkt die ervoor zorgen dat je op het sterkepuntenpad blijft. Tot slot worden tactieken voor een goed sollicitatiegesprek besproken. Bij de hoofdstukken worden allerlei opdrachten gegeven om daadwerkelijk aan verbeteringen voor jezelf te werken. Voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen en aan hun persoonlijkheidsvorming willen werken, biedt dit boek allerlei aanknopingspunten.