MarktPlaza

Lisa Appignanesi Herinnering hartstocht

90x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Lisa Appignanesi Herinnering hartstocht
Gebonden boek in uitstekende staat
Herinnering en hartstocht is het verhaal van een mooie jonge vrouw, Katherine, die achter een houding van koele afstandelijkheid haar kwetsbaarheid verbergt. Gehaat door haar moeder heeft zij altijd warmte en steun gezocht bij de man van wie ze denkt dat hij haar vader is. Haar wanhoopshuwelijk met een Italiaanse playboy is op een schrijnende mislukking uitgelopen. Ze wil zich beschermen tegen een nieuwe liefde.
Het is ook het verhaal van Alexei, een verwend kind van de jaren zestig. Hij gaat op zoek naar zijn moeder en eist de liefde op van een vrouw die zijn zuster zou kunnen zijn.
En het is het verhaal van hun ouders. Te midden van hun welgestelde vrienden, zoals de Deense prinses Mathilde en de kunstverzamelaar Thomas Sachs, zijn zij het schijnbaar gelukkige middelpunt van het Parijse uitgaansleven, maar onderling vechten zij voor hun huwelijk, verslaafd aan hun destructieve hartstocht en gepijnigd door innerlijke leegte. Hij, een van de eerste psychiaters van Frankrijk, wordt gedreven door een grote zucht naar kennis en waarheid. Zo goed als hij de relaties en de angsten van zijn patiƫnten doorziet, zo slecht weet hij raad met de vrouw die alles voor hem betekent. Zij, de dochter van gevluchte aristocraten, is zowel verleidster als actrice, moeder en zelf nog kind. Hun verhouding is bepalend voor het lot van hun kinderen.
Als de wereld zich weer opricht na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, blijven voor hen de herinneringen achter en neemt een nieuwe generatie de vlam van de hartstocht over...