MarktPlaza

Ken Blanchard - Normen en Waarden (Hardcover/Gebonden)

186x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving


Wordt uw bedrijf geleid door omzet, winst en rendement? Of schenkt u ook aandacht aan eerlijkheid, integriteit en samenwerking? Blanchard en O'Connor stellen dat u niet zonder deze waarden kunt. Veel managers en medewerkers worden geplaagd door twijfel, onzekerheid en hoge werkdruk, veroorzaakt door de technologische, sociale en politieke veranderingen die elkaar in snel tempo opvolgen. Om hieraan het hoofd te kunnen bieden, heeft uw bedrijf een fundament nodig. Een fundament van normen en waarden. Alleen met zo'n stevige basis houdt u al uw belanghebbenden tevreden en betrokken: zowel medewerkers als aandeelhouders, zowel klanten als de samenleving.
In Normen en waarden leest u over de inspirerende zoektocht van een manager die zijn onderneming omvormt tot een stevig gefundeerd bedrijf dat de uitdaging van de 21ste eeuw aankan.

Niet resultaatgerichtheid maar missieverklaring, waarden en normen zijn 't effectieve fundament van hedendaagse ondernemingen. Dit boek is een bewerking van een managersverhaal over de omvorming van een hierarchisch regime tot Management op Basis van Waarden (MBW): de missie en waarden worden achtereenvolgens geformuleerd, overdragen en gepraktiseerd. Echt succes komt niet met geloof in waarden, maar door de praktische toepassing ervan en verinnerlijking in een levenshouding. Visualisering en beleving van waarden (door realistische succesverhalen), feedbacksessies en voorbeeldgedrag bewerkstelligen dat het MBW werkt dankzij de mensen, niet de organisatie. De belangrijkste waarden worden door de mensen zelf aanvaard na groepsgewijze keuzen, waardoor ze het organisatiegedrag effectief reguleren. Behalve veel evidenties biedt dit boek ook genoeg onderbouwde perspectieven om arbeidsorganisaties met behulp van waarden bevredigend te laten bes turen en functioneren.