MarktPlaza

Joop Janssen - De Menselijke Maat (Hardcover/Gebonden)

155x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

open boek over leiderschap

263 pagina's

De menselijke maat introduceert een nieuwe vorm in de literatuur over leiderschap: de managementbiografie. Topman Joop Janssen vertelt verhalen over wat hij in zijn lange loopbaan heeft meegemaakt. Over promoties die verkeerd uitpakken, het dragen van eindverantwoordelijkheid, de balans tussen werk en vrije tijd, corporate governance, de onterechte fixatie op louter financiƫle resultaten. Tevens geeft hij een kijkje in de keuken van zijn opvolging, vertelt hij openhartig over de ziekte die hem bijna zijn leven kostte en gaat hij in op de bouwfraude, waar ook zijn bedrijf bij was betrokken.
Samen met co-auteur Twan van de Kerkhof zet Janssen de voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van zijn voorzitterschap af tegen inzichten uit de internationale literatuur over leiderschap. Het vergelijkingsmateriaal loopt uiteen van de Heilige Benedictus tot Jack Welch; van Stephen Covey tot Machiavelli. Zo ontstaat een boek waarin internationale theorie en Nederlandse praktijk hand in hand gaan. Dit is een bron van inspiratie voor iedereen die leiding geeft.

Dit 'open boek over leiderschap' beschrijft de persoonlijke ervaring van een succesvol Nederlands voorzitter en bestuurder. Joop Janssen was een ervaren topmanager bij grote beursgenoteerde ondernemingen. Vanwege een ernstige ziekte wilde hij zijn ervaringen publiceren. Als christen (benedictijn) heeft hij een nederige, pragmatische benadering. In vier delen wordt de leider behandeld als persoon, als eerstverantwoordelijke, met zijn organisatie en zijn omgeving. Elk krachtig getiteld hoofdstuk bestaat uit de delen 'De uitspraak', 'Het verhaal', 'De les', 'In perspectief'. Door deze indeling wordt de persoonlijke ervaring van Janssen gelardeerd met theoretische lessen uit de moderne managementliteratuur, het domein van Van de Kerkhof. De hoofdauteur is de hoofdpersoon, de ervaren bestuursvoorzitter en leider. De co-auteur is leiderschapsdeskundige en ervaren redacteur en auteur. Een vermakelijk, plezierig en zeer leerzaam boek over leiderschap. Voor (hoger kader) managers en iedereen die zichzelf wil verrijken.