MarktPlaza

John Le Carre Smiley's prooi

125x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

John Le Carre Smiley's prooi
paperback
Nog één maal wordt George Smiley, de oude grootmeester van de Engelse geheime dienst, teruggeroepen voor een karwei. Er is een agent vermoord. Smiley krijgt het verzoek de zaak-Vladimir geruisloos en discreet af te wikkelen.
Voor de nieuwe machthebbers van de Dienst was Vladimir onbelangrijk, een figuur uit het verleden, maar voor Smiley blijft hij 'de generaal', de beste Russische agent die hij ooit heeft gehad. Wanneer Smiley als terloops hoort dat 'de generaal' vlak voor zijn dood heeft geprobeerd om met hem in contact te komen, ontwaakt zijn oude jachtinstinct.
Hij ruikt het begin van een spoor waarnaar hij zijn halve leven heeft gezocht. Zorgvuldig probeert hij de laatste dagen van de oude man te reconstrueren. Hij heeft geluk - hij vindt een brief, een foto, een bekend gezicht...
Het spoor leidt naar een chique bordeel in Hamburg, naar een vrouw in Parijs, naar Bern. Grondig, moeizaam maar steeds sneller legt Smiley alle fundamenten bloot voor zijn laatste grote zaak: het verslaan van zijn eeuwige tegenstander, Karla, zijn Russische alter ego - 'mijn zwarte graal', zoals Smiley hem zelf eens heeft genoemd.