MarktPlaza

Jeroen Boschma - Generatie Einstein

89x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

264 pagina's

Slimmer,Sneller En Volwassener

Tv-commercials werken niet meer, er worden websites gelanceerd waar geen jongere naar toe gaat, gedragsbeïnvloedende campagnes worden door jongeren massaal afgekraakt, films floppen tijdens de première... Iedereen is het erover eens: jongeren zijn een verschrikkelijk moeilijke doelgroep om te bereiken. Of lijkt dat maar zo?

Dit boek gaat over een nieuwe generatie: generatie Einstein. Ze lezen nieuws als journalisten. Ze kijken films als regisseurs. Ze kijken naar reclame als reclamemakers. Deze eerste positieve, slimme generatie vergt een geheel nieuwe benadering. Want als je je communicatie verkeerd inricht, dan raak je ze kwijt. Voorgoed. Dan blijven ze onverschillig of keren ze zich zelfs van je af.

Jongeren van de 21e eeuw stellen andere eisen aan communicatie, aan reclame, aan media. Dit boek geeft een uitgebreide beschrijving van deze nieuwe generatie en haar unieke kenmerken en biedt handvatten om met ze te communiceren op een manier die wél werkt.

Jeroen Boschma (1966) is medeoprichter en creatief directeur van communicatiebureau Keesie. Inez Groen (1968) is als adviseur bij het bureau werkzaam.
Keesie is opgericht in 1998 en is gespecialiseerd in advies, communicatie en reclame gericht op kinderen, jongeren en hun omgeving.

'Deze jongeren behoren tot de eerste generatie die niet bang is voor informatie en technologie. Daar kunnen ouders en leraren veel van leren.'
Prof. dr. Wim Veen - Hoogleraar Educatie en technologie TU Delft

'Jongeren communiceren altijd sneller en anders dan volwassenen en dit boek geeft een fantastisch handvat om de communicatiekloof te overbruggen.'
Dr. Steven van Eijck, jeugdcommissaris

'Een uitstekend boek voor marketeers vanaf 30 jaar die willen voorkomen dat ze hun eigen jongerenervaringen projecteren op deze generatie en daarmee (vaak) net de plank mis slaan met producten en communicatie richting deze doelgroep. Daarnaast is dit het eerste boek dat een positieve en daarmee inspirerende kijk biedt op deze generatie jongeren.'
Drs. Janine Geyssen, Manager communicatie Postbank

Dit boek gaat over de nieuwe generatie jongeren, de generatie Einstein. Het geeft in het eerste deel een uitgebreide beschrijving van deze nieuwe generatie en haar unieke kenmerken. Het tweede deel biedt handvatten om met deze doelgroep te communiceren op een manier die werkt. Met index en literatuuroverzicht. De auteurs zijn beiden verbonden aan communicatiebureau Keesie, een bureau dat gespecialiseerd is in advies, communicatie en reclame gericht op kinderen, jongeren en hun omgeving. Het boek geeft een positieve en heldere kijk op deze generatie en is door zijn benadering en specifieke onderwerp onderscheidend ten opzichte van andere publicaties over marketingcommunicatie. Het is dan ook bijzonder interessant voor de marketeer die op originele wijze deze jongeren moet bereiken, maar ook marketeers die een bredere doelgroep moeten bedienen, geeft dit boek veel nuttige informatie.