MarktPlaza

JBL O2 zuurstoftest NIEUWE FORMULE

105x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

JBL O2 zuurstoftest NIEUWE FORMULE

Prijs: 16,29

Gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurgetrouwe verhoudingen 
De juiste waterwaarden in het aquarium/ de vijver hangen af van de visbezetting en de aanwezige planten. Ook wanneer het water er helder uitziet kan het belast zijn. Bij onjuiste waarden kunnen ziektes en algen zich ontwikkelen. Voor een gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurgetrouwe verhoudingen is een regelmatige controle en, indien nodig, aanpassing van de waarden noodzakelijk. 

Waarom testen? 
Een zo constant mogelijke 02 waarde is een belangrijke voorwaarde voor het welzijn van de aquarium- en vijverbewoners, evenals voor de ontwikkeling van de planten. Zuurstof is het levenselixir van alle dierlijke organismen. Alle dieren in het aquarium en de vijver hebben zuurstof nodig. Maar ook de "onzichtbare hulpjes" in het aquarium en de vijver, de bacteriën die schadelijke stoffen afbouwen, zijn op een toereikend zuurstofgehalte aangewezen om hun nuttige taak te kunnen uitvoeren. In aquaria en vijvers met een geringe beplanting of zelfs zonder planten evenals in zoutwateraquaria dient het zuurstofgehalte door technische apparatuur altijd op de juiste gelijke waarde worden gehouden. Het water neemt via wateroppervlak zuurstof op. Hoe meer het oppervlak beweegt hoe meer zuurstof er wordt opgenomen. Bij afstervende algen en bij gebruik van veel medicijnen moet het zuurstofgehalte door ventilatie worden verhoogd. 

U vindt het JBL online laboratorium op de JBL website in het hoofdmenu onder service: 
Regelmatige controles voor een gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurgetrouwe verhoudingen. Voer in het JBL online laboratorium uw waterwaarden in en laat binnen enkele seconden gratis een onderbouwde analyse van uw waarden uitvoeren. 

Aanbevolen zuurstofgehalte: 
Zoetwateraquarium (gezelschapsaquarium): 5-8 mg/l 
Malawi- Tanganjika aquarium: 5-8 mg/l 
Plantenaquarium met weinig vissen (aquascaping): 5-10 mg/l 
Zoutwateraquarium: 5-10 mg/l 
Vijver: 5-10 mg/l

Vanaf 50 euro gratis* verzending.

 

Limburg Koi
Galvaniweg 19
6101 XH Echt

Bel of mail 06-54341014
Door de week open van 10 tot 17 uur (vanaf 19 uur alleen op afspraak)

Van December tot en met Februari op Donderdag alleen op afspraak.

Zaterdag open van 10 tot 16 uur.