MarktPlaza

JBL NO₂ Nitriet Test

180x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Prijs: 14,80

Eenvoudige en betrouwbare controle van de waterwaarden van aquaria/ vijvers. Controle van het biologische evenwicht (bacteriële activiteit) in zoet- en zoutwater
Laboratorium comparatorsysteem ter compensatie van de water-eigen verkleuring: glazen cuvet met testwater vullen, reagentia in een cuvet druppelen, cuvetten in de houder plaatsen en de waarde op de kleurenkaart aflezen.
Gebruik: Bij nieuwe inrichting zoetwater: 3 weken lang dagelijks. Bij nieuwe inrichting zoutwater: 1x per week. Ook bij visziekte of -sterfte
Inhoud: 1 sneltest, Nitriet Test NO2, incl. 2 reagentia, 2 glazen cuvetten met schroefdop, spuit, comparatorblok en kleurenscala. Voldoende voor ca. 50 metingen. Navullende reagens afzonderlijk verkrijgbaar.

Gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurlijke verhoudingen 
De juiste waterwaarden in een aquarium/ vijver zijn afhankelijk van de visbezetting en de aanwezige planten. Ook wanneer het water er helder uitziet kan het belast zijn. Bij onjuiste waarden kunnen ziekten of algen hun intrede doen. Voor een gezond(e) aquarium/ vijver met natuurgetrouwe verhoudingen is een regelmatige controle, en eventuele aanpassing, van de waterwaarden van bijzonder belang.

JBL biedt voor elke wateranalyse testen aan in de vorm van een sneltest of een kleuromslagtest. Deze bepalen een specifieke waarde of meerdere waarden tegelijk. Met deze watertesten kunnen algenproblemen herkend en o.a. negatieve nitraat-, nitriet-, kalium- en magnesiumwaarden direct geconstateerd worden.

Waarom testen? 
Nitriet ontstaat bij de afbraak van eiwit en ammonium door bacteriën. Normaal gesproken wordt dit verder verwerkt tot ongiftig nitriet (NO2). In aquarium- en vijverwater mag nitriet (NO2) niet aantoonbaar aanwezig zijn. Wanneer dit toch het geval is betekent dit dat het bacteriële afbraakproces verstoord is. Vanaf een concentratie van 0,4 mg/l wordt het voor de vissen gevaarlijk tot zelfs dodelijk daar nitriet het zuurstoftransport blokkeert. Een waterverversing en een goede bacteriënstarter, zoals Denitrol of BactoPond, brengen uitkomst.

Aanbevolen nitrietwaarde: 
Zoetwateraquarium (gezelschapsaquarium): 0-0,2 mg/l 
Malawi/ Tanganjika aquarium: 0-0,2 mg/l 
Plantenaquarium met weinig vissen (aquascaping): 0-0,2 mg/l 
Zoutwateraquarium: 0-0,2 mg/l 
Vijver: 0-0,2 mg/l

Vanaf 50 euro gratis* verzending.

Limburg Koi
Galvaniweg 19
6101 XH Echt
Bel of mail 06-54341014
Door de week open van 8.30 tot 17 uur

Zaterdag open van 10 tot 16 uur.