MarktPlaza

JBL KH Test Set

83x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

JBL KH Test Set

Prijs: 9,95

Eenvoudige en betrouwbare controle van de waterwaarden in aquaria en vijvers. Bepaling van de optimale carbonaathardheid voor zoet- en zoutwater
Kleuromslagtest: Kunststof cuvet met testwater vullen, reagens druppelsgewijs toevoegen tot de kleur van blauw naar geel omslaat. Het aantal druppels = hoogte van de carbonaathardheid.
Gebruik: Bij nieuwe inrichting 1x per week.
Inhoud: 1 sneltest, KH Test, incl. reagens en kunststof cuvet. Navullende reagens afzonderlijk verkrijgbaar.

Gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurgetrouwe verhoudingen 
De juiste waterwaarden in een aquarium/ vijver hangen af van de visbezetting en de aanwezige planten. Ook wanneer het water er helder uitziet kan het belast zijn. Bij onjuiste waterwaarden kunnen ziekten en algen het gevolg zijn. Voor een gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurgetrouwe verhoudingen is een regelmatige controle, en eventuele aanpassing, van de waterwaarden van belang.

Voor elke wateranalyse biedt JBL een test aan in de vorm van een sneltest of een kleuromslagtest. Deze bepalen een specifieke waarde of meerdere waarden tegelijkertijd. Met deze watertesten kunt u algenproblemen tijdig herkennen en kan een tekort aan bijv. nitraat, nitriet, kalium of magnesium geconstateerd worden.

Waarom testen? 
Een constante KH-waarde is voor het welzijn van de aquarium- en vijverbewoners, evenals voor het gedijen van de waterplanten, een belangrijke voorwaarde. De carbonaathardheid is één van de belangrijkste waarden van water daar die de pH-waarde stabiliseert. De KH mag nooit onder de 4°dKH komen.

Aanbevolen KH-waarde: 
Zoetwateraquarium (gezelschapsaquarium): 5-12 °dKH 
Malawi/Tanganjika aquarium: 7-20 °dKH 
Plantenaquarium met weinig vissen (aquascaping): 3-8 °dKH 
Zoutwateraquarium: 7-10 °dKH 
Vijver: 7-10 °dKH

 

Vanaf 50 euro gratis* verzending.

 

Limburg Koi
Galvaniweg 19
6101 XH Echt

Bel of mail 06-54341014
Door de week open van 8.30 tot 17 uur

Zaterdag open van 10 tot 16 uur.