MarktPlaza

JBL GH Test Set

177x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Prijs:9,95

Eenvoudige en betrouwbare controle van de waterwaarden van aquaria/ vijvers. Bepaling van de optimale gezamenlijke hardheid voor zoetwateraquaria en vijvers.
Kleuromslagtest: Kunststof cuvet met testwater vullen, reagens druppelsgewijs toevoegen tot de kleur van rood naar groen omslaat. Aantal druppels = hoogte van de GH gezamenlijke hardheid
Gebruik: Bij nieuwe inrichting 1x per week.
Inhoud: 1 sneltest, GH test, incl. reagens en kunststof cuvet. Navullende reagens afzonderlijk verkrijgbaar.

Gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurgetrouwe verhoudingen 
De juiste waterwaarden in het aquarium/ de vijver hangen af van de visbezetting en de aanwezige planten. Ook wanneer het water er helder uitziet kan het belast zijn. Bij onjuiste waarden kunnen algen of ziekten ontstaan. Voor een gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurgetrouwe verhoudingen is een regelmatige controle, en eventuele aanpassing, van de waterwaarden van belang.

Voor elke wateranalyse biedt JBL watertesten aan in de vorm van een sneltest of een kleuromslagtest. Deze bepalen een specifieke waarde of meerdere waarden tegelijkertijd. Met deze watertesten kunnen algenproblemen herkend en o.a. negatieve nitraat-, nitriet-, kalium- en magnesiumwaarden geconstateerd worden.

Waarom testen? 
Afhankelijk van de herkomst en natuur van de ondergrond kan water verschillende hoeveelheden aardalkalizouten bevatten. In de regel gaat het om calcium- en magnesiumzouten. De som van de calcium- en magnesiumionen vormt de gezamenlijke hardheid. De meeste vissen en planten doen het prima bij een gezamenlijke hardheid van ca. 8-20°dH. Toch moet men er ten allen tijde naar streven, een te hoge gezamenlijke hardheid door de nodige maatregelen te laten dalen.

Aanbevolen gezamenlijke hardheid: 
Zoetwateraquarium (gezelschapsaquarium): 8-25 °dGH 
Malawi/ Tanganjika aquarium: 5-20 °dGH 
Plantenaquarium met weinig vissen (aquascaping): 3-10 °dGH 
Zoutwateraquarium: met GH-Test niet meetbaar, te hoog. Calcium en Magnesium a.u.b. afzonderlijk testen 
Vijver: 6-20 °dGH

Vanaf 50 euro gratis* verzending.

Limburg Koi
Galvaniweg 19
6101 XH Echt
Bel of mail 06-54341014
Door de week open van 8.30 tot 17 uur

Zaterdag open van 10 tot 16 uur.