MarktPlaza

Janet Dailey De belofte van het noorderlicht

144x bekeken
10 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Janet DaileyDe belofte van het noorderlicht
Gebonden boek
Alaska: het land van het stille noorderlicht, het land van de eindeloze uitgestrektheid en ijzige onherbergzaamheid, het domein van Eskimo's, Indianen en Aleoets.
De belofte van het noorderlicht: het boek van Alaska, een saga die meer dan tweehonderd jaar omspant en de lotgevallen beschrijft van zeven generaties van één familie.
Het is 1742 als de eerste blanken voet zetten op Alaska's ongerepte bodem; lompe Russische jagers, aangetrokken door de belofte van het 'zachte goud', de fluwelen pels van de zee-otter. Met deze indringers doen lijden en strijd hun intrede in het harde maar vreedzame leven van Alaska's autochtonen:
Winter Zwaan moet hulpeloos toezien hoe haar man wordt vermoord en haar wereld door de Russische plunderaars wordt verwoest.
Tasja Tarakanova, haar beeldschone halfbloed dochter, ziet zich voor een onmogelijke keus gesteld als ze haar hart verliest aan een van de Russische jagers. Zij moet kiezen tussen de veiligheid van haar stam en een onzeker leven met haar geliefde Andrej. Haar beslissing vormt de oorsprong van een trots en vastberaden geslacht.
Zachar Tarakanov, voor wie het lot beschikt dat hij omwille van zijn liefde voor de sensuele Raaf tot het uiterste gaat en het grootste geheim van zijn stam verraadt.
Marisja Blackwood keert het land van haar voorouders de rug toe om weg te lopen met een fortuinzoeker, maar maakt uiteindelijk haar eigen fortuin als Glory St. Clair, Alaska's beroemdste madame.
Larissa Tarakanova vindt aanvankelijk het geluk in de armen van een Amerikaanse advocaat. Totdat hij merkt dat haar autochtone bloed zijn politieke ambities in de weg staat.
Wylie Cole, de kleinzoon van Marisja, verdedigt zijn vaderland tegen de Japanners met een aan roekeloosheid grenzende dapperheid, om mee te maken hoe Alaska in 1958 de negenenveertigste staat wordt van de Verenigde Staten van Amerika.