James A. Michener De bron

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 86x bekeken
  • Datum geplaatst 6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

James A. Michener De bron

Gebonden boek

Een Tel is een heuvel waarin de ruïnes van een oude nederzetting schuilgaan, vaak een opeenstapeling van ruïnes, als de mensen telkens weer nieuwe woonsteden hebben gebouwd op de puinhopen van hun voorgangers. Bij onderzoek van zo'n heuvel kunnen de archeologen uit de verschillende lagen zijn geschiedenis aflezen, die soms tot in de nacht der tijden teruggaat.De 'hoofdpersoon' in dit epos van Michener is zo'n heuvel, Tel Makor in Galilea, ten oosten van Akko in Israël. Michener combineert in deze roman feiten uit de officiële geschiedschrijving met de vrije interpretatie daarvan door de romanschrijver.

De heuvel van Makor wordt opgegraven door een Amerikaanse archeoloog, die vijftien verschillende lagen uitgraaft, in ouderdom variërend van tienduizend jaar voor het begin van onze jaartelling tot aan de jongste geschiedenis. Met als leidraad het verhaal van Makor ('de bron'), leidt Michener ons langs de hoogtepunten uit de geschiedenis van Israël, het langzamerhand ontstaan van het besef van één God - de basis van het joodse geloof -, de verovering van Kanaän door de Israëlieten, de strijd tegen vreemde veroveraars, de tijd van koning David, de Romeinse bezetting, de kruisvaarders, de komst van de Arabieren, de terugkeer naar Erets Israël, de stichting van de Joodse staat.

De bron beslaat tienduizend jaar geschiedenis en is het boeiende verhaal van mensen die leefden en leven in en om de stad Makor.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.