MarktPlaza

Isabelle Dusi Montalcino het echte leven in de heuvels van Toscane

106x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Isabelle Dusi Montalcino het echte leven in de heuvels van Toscane
Paperback
Buitenlandse schrijvers die in Italië wonen, zien de plaatselijke bevolking vaak als een exotische diersoort die grappige verhalen oplevert voor hun lezers. Terwijl ze van hun cappuccino nippen en hun pasta eten, zien ze niet wat er om hen heen gebeurt en begrijpen ze niets van het complexe leven van de moderne Italiaan.
In Montalcino neemt Isabella Dusi haar lezers mee naar de zonovergoten heuvels van Toscane. Hier, in het middeleeuwse dorpje Montalcino, heeft een stormachtige en bloederige geschiedenis zijn weerslag gehad op de karakters van de Montalcinesi. Dusi beschrijft het verloop van de seizoenen in het dorp, en laat de veranderingen zien die alleen iemand die Montalcino goed kent opmerkt. Samen met de trotse dorpsbewoners volgt zij het groeiproces van de beroemde Brunello di Montalcino, en voelt ze de spanning stijgen als de zomer nadert en enkele onvoorspelbare stormen de hele druivenoogst dreigen te verwoesten.
Dusi toont een dorp vol traditie en dramatiek, waar een verrukkelijke wijn en een eerlijke keuken de basis van het dagelijks leven vormen. Montalcino is een levendig verhaal over de rivaliteit tussen dorpswijken, over de voetbalkoorts en de uitbundige dorpsfeesten. Een verhaal dat het clichébeeld van Toscane zal veranderen en je onderdompelt in het echte Toscaanse leven.