MarktPlaza

Henri Charriere Papillon

76x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Henri Charriere, die in de onderwereld van Montmartre bekendstond als Papillon, wordt in 1931 gearresteerd voor een moord die hij niet heeft begaan en op transport gesteld naar Frans-Guyana, waar hij een levenslange gevangenisstraf moet uitzitten. De gedachte aan vluchten wordt een obsessie en tweeënveertig dagen na zijn aankomst gaat hij ervandoor. Maar hij wordt weer gevangengenomen en naar het beruchte Duivelseiland gezonden.
Nooit ontsnapte iemand van dit eiland totdat Papillon erin slaagt op twee zakken vol kokosnoten weg te drijven. In de loop van dertien jaar weet hij negen keer aan zijn bewakers te ontkomen.Henri Charriere beschrijft op levendige wijze zijn vlucht naar de vrijheid en de fantastische avonturen die hij beleefde. Papillon is zijn onvergetelijke levensverhaal, een verhaal van menselijk vernuft en de ijzeren wil om te overleven onder de meest schrikbarende omstandigheden.
De ex-gedetineerde Henri Charriere (1906-1973) werd in één klap wereldberoemd toen zijn avonturenroman Papillon in 1968 verscheen. In 1973 werd het boek succesvol verfilmd met in de hoofdrollen Steve McQueen en Dustin Hoffman.
Recensie(s)
In 1931 werd Papillon, de bijnaam van de schrijver die hij dankte aan een vlindertatoeage, veroordeeld wegens een moord die hij niet gepleegd had, tot levenslange dwangarbeid. Gedurende de dertien jaar die hij vastgezeten heeft ontsnapte hij 9 keer, de laatste keer voorgoed, waarna hij in Venezuela een veilig onderkomen vond. Het authentieke verhaal van zijn ongelooflijke en verbijsterende belevenissen leest men in een adem uit. Hij ontsnapte uit de onvoorstelbaar slechte dwangarbeiderskampen van Frans Guyana en zelfs - als eerste - van het beruchte Duivelseiland. Een avonturenroman zonder weerga geschreven in een eenvoudige maar boeiende stijl;