MarktPlaza

Handboek natuurlijk snoeien

107x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Verzenden
Verzendkosten

Omschrijving

Hans van Boiemen & Rinus van Tiel

176 pagina's

Groenboekerij
Kosmos -Z&K Uitgevers, 2003
ISBN 90 215 3525 4
Gebonden, ingenaaid, hard cover

======================================================
Van de achterzijde:
Snoeien wordt door tal van tuinliefhebbers als moeilijk ervaren. Voornaamste reden: de angst om de duur betaalde heesters en bomen onherstelbaar te verminken. Meestal wordt er daardoor maar wat aan de plant 'geknipt' en wordt er niet echt gesnoeid.

De Auteurs van deze uitgave, die allebei lesgeven in het snoeien op tuinbouwscholen en snoeicursussen geven, hebben een zeer heldere methode ontwikkeld die aan iedereen de juiste snoeiwijze duidelijk maakt zonder dat men de plant hoeft te kennen.
Uitgangspunt daarbij is dat de boom of de heester zijn natuurlijke vorm behoudt (uitgezonderd heggen en leivormen) en optimaal zal bloeien. Bepalend in deze methode is het kijken naar de ontwikkeling, de bloeiwijze en het bloeitijdstip van elke plant, want daaruit is af te leiden hoe en wanneer de snoei uitgevoerd moet worden.
Het geheel is ingedeeld in duidelijk herkenbare snoeigroepen. Bij elke groep wordt een korte, heldere omschrijving gegeven van de snoei. De vele kleurenfoto's en tekeningen zorgen dat men direct ziet wat er bedoeld wordt.

Voor wie wel de Nederlandse en/of Latijnse naam weet is er een overzicht van de meest voorkomende planten en een verwijzing naar de snoeigroep(en) waar ze onder vallen.

Als extra is een voorbeeld-snoeiplan opgenomen, aan de hand waarvan verteld wordt hoe een snoeiplan te maken voor de eigen tuin, zodat men alle planten op het juiste tijdstip en op de juiste manier kan snoeien.