MarktPlaza

Geloof in vormen (o.a. glas-in-lood) - Carel Bruens

10x bekeken
25 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden
Verzendkosten
€ 0,01

Omschrijving

Hardcover met stofomslag (29 x 29 cm), uitgave 2000 (300 exemplaren), 72 blz. Boordevol kleurenfoto's. Het boek is in nieuwstaat, maar de bladzijden zijn ietwat bobbelig. Boek past niet door de brievenbus. Verzendkosten NL (pakketpost) zijn bij de prijs inbegrepen. [D24]

"Ik wil in mijn werk een verhaal vertellen aan de toeschouwer; een verhaal dat net even anders gaat dan de bijbelteksten aangeven. Ik zoek het verhaal achter die tekst, zoals een dichter achter zijn woorden het wezenlijke weergeeft".
In het leven van de beeldende kunstenaar Carel Bruens (1925) staat het thema "scheppen" centraal. Niet alleen vanuit zijn religieuze overtuiging, maar ook als een tekendocent die zijn studenten begeleidt in het uiten van gevoelens. De oorsprong voor zijn huidige werk zijn de bijbelse illustraties die hij in de jaren zestig maakte voor het onderwijs.
Naast talloze illustraties voor kinderboeken, ontwierp hij ook mozaïeken en schilderde en ontwierp hij glas-in-loodramen voor kerken door heel Nederland.
Zijn doel is de toeschouwer te leren kijken. Het leren waarnemen en genieten van het spel van kleuren en vormen dat ons dagelijks omringt.

Verzending:
Verzending vindt plaats van dinsdag tot en met zaterdag.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties