MarktPlaza

Froukje Wirtz - Hestia's Haardvuur (Hardcover/Gebonden)

114x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

141 pagina's

negen vrouwenportretten als inspiratie voor (organisatie)ontwikkeling en leiderschap

Hoe gingen en gaan markante vrouwen te werk waar het gaat om individuele en/of organisatieontwikkeling? Welke specifieke kwaliteiten of competenties demonstreren zij in het leidinggeven aan zichzelf en anderen? Hoe hangen leven, werk en tijdsbeeld samen met de passie die zij ons tonen? En: Hoe kunnen zij ons met toegesneden denk- en doegereedschap inspireren? Dit zijn de vragen die in HESTIA'S HAARDVUUR centraal staan met een galerij van negen vrouwenportretten:
- Hatsjepsoet en Delphi's orakel: twee verschillende visies
- Hypatia van Alexandri : beweeglijk tussen zelfbeheersing en overmoed
- Hildegard von Bingen: leven tussen actie en contemplatie
- Mme de Rambouillet en de macht van vriendelijke conversatie
- Mary Parker Follett: innerlijke kracht en wederzijdsheid
- Lise Meitner, een natuurkundige die nooit haar menselijkheid verloor
- Delen en helen: verandering en ontwikkeling bij Melanie Klein
- Ruth C. Cohn: nooit opgeven!
- Patricia Shaw: organiseren door in gesprek te gaan.

Met bijdragen van Laura Babeliowsky, Julien Haffmans, Annelies Idenburg, Marianne Offereins, Silvia Prins, Femmy-Anne Snijders, Luda de Vreede, Froukje Wirtz en Wessel Ganzevoort.

'Het gaat mij om de inhoud. Het is niet belangrijk om de baas te zijn.' 'Hoe geeft u dan leiding?' 'Door te luisteren.' Een boek geschreven door acht vrouwen over negen vrouwen. Hoe gingen en gaan markante vrouwen te werk waar het gaat om individuele en of organisatieontwikkeling? Welke specifieke kwaliteiten of competenties demonstreren zij? Dit zijn vragen die in deze publicatie door middel van een galerij van negen vrouwenportretten centraal staan. Ter introductie op het thema wordt een begripsomschrijving gegeven van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling, van Hestia (de Griekse godin van tempel en haard) en van leiderschap. Het boek wordt afgesloten door een interessant epiloog van Wessel Ganzevoort. De in dit boek geportretteerde vrouwen hebben allen in haar tijd en op haar wijze met vuur en passie bijgedragen aan de ontwikkeling van haar wereld. Dit boek maakt duidelijk dat vrouwelijk leiderschap, in welke zin dan ook, een van de belangrijkste kwaliteiten is om de organisatieziel en de vormen waarin deze zich manifesteert tot ontwikkeling te brengen.