MarktPlaza

Errol Lincoln Uys Het groene paradijs

138x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Errol Lincoln Uys Het groene paradijs
Gebonden boek
Het groene paradijs is een monumentaal meesterwerk over 5 eeuwen Braziliaanse geschiedenis en twee machtige, avontuurlijke families. Het verhaal begint in 1490, vlak voor de aankomst van de eerste Portugezen, wanneer Brazilië nog wordt bevolkt door de oorspronkelijke Indiaanse bewoners.
Het eindigt in 1960 met de inwijding van Brazilia als hoofdstad van de moderne republiek. Daartussenin ontvouwt zich een indrukwekkend panorama van suikerplantages en slavernij, ontdekkingsreizen en missionarissen, roemruchte oorlogen en laaghartig verraad, grote liefdes en dodelijke ambities.
De Calvalcanti's behoren tot de eerste Portugese immigranten en stichten een karakteristieke Braziliaanse suikerrietplantage - groot, welvarend, gebouwd met slavenarbeid. De Da Siva's zijn in alles hun tegenpolen: rusteloze ontdekking sreizigers en pioniers, slavenjagers en gelukzoekers die uiteindelijk hun El Dorado zullen vinden in de koffieplantages rond São Paulo.
In deze beide families verenigen zich alle romantiek, passie, haat, ambtie en rivaliteit waardoor in Brazilië een nieuwe wereld tot ontwikkeling komt. UYs voert hierbij bovendien een groot aantal andere, even onvergetelijke personages ten tonele: de Indiaanse krijger Aruanã, de Nederlandse schilder en avontuur Secundus Proot, de bevrijde zwarte slaaf Pedro Preto, de paragnost en rebel António Conselhiero en vele anderen.