MarktPlaza

Emmanuel Dongala Johnny, valse hond

129x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Emmanuel Dongala Johnny, valse hond

Gebonden boek

Kinderen in de hel

De 15-jarige Laokolé beslist voor haar broertje Fofo en haar kreupele moeder dat ze moeten vluchten nadat ze op de radio ene generaal Giap heeft horen zeggen dat de soldaten 48 uur kregen om de stad te plunderen.
De 16-jarige Johnny maakt deel uit van de rebellenclub Mata Mata. Dankzij hem is generaal Giap hoofd van hun eenheid geworden. Johnny heeft hem zelfs aan zijn nieuwe naam geholpen. Voorheen heette Giap Pili Pili, omdat hij bij zijn gevangenen de gevoelige delen insmeerde met een pepersmeerseltje. Hij kreeg zijn ding weliswaar niet zo snel omhoog, maar Johnny had wel gezien dat als de vrouwen maar genoeg kronkelden in hun pijn, Giap zo klaar kon komen.
Laokolé gaat op weg met haar broertje en haar moeder in een kruiwagen en ze komen terecht in de grote stroom vluchtelingen die allemaal de stad uit willen. Vrouwen met zoveel mogelijk bezittingen op hun hoofd, kinderen die er achter aan lopen. Een man met een varken achter op zijn fiets, aan zijn stuur een grote mandfles palmwijn.
De stad wordt ingenomen door de rebellen. Laokolé probeert samen met duizenden vluchtelingen te ontkomen aan het geweld.
Voor Johnny breken feestdagen aan: hij mag plunderen, stelen, moorden en probeert zich te bewijzen als een echte Rambo.