MarktPlaza

Een compleet te renoveren woonhuis

40x bekeken
6 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Referentienummer: MOSDS01

Het dorp Mosdós ligt 17 km ten oosten ligt 17 km ten oosten van Kaposvár, op de hellingen van de buitenste Somogy-Heuvels naast snelweg 61.
Bij een inbraak in juli 2021 zijn de verwarmingstoestellen en verwarmingsketel, alle kranen van het water, een deel van de keuken alsook meerdere waardevolle stukken werden gestolen. De alarminstallatie werd ontmanteld.
De verwarming is door middel van een houtkachel (tegelkachel). Gas en elektriciteit zijn aangesloten, water moet aangesloten worden.
Sinds kort is er een klein probleem met het dak, een dakwerker kan dit probleemloos herstellen.

Het object bestaat uit: ✅ 2 slaapkamers, ✅ badkamer, ✅ keuken met woonkamer, ✅ zolder, ✅ Tuinhuis (houten chalet), ✅ terras, ✅ schuur, ✅ wijnkelder
De oprit werd aangelegd met klinkers

✔️  De bewoonbare oppervlakte bedraagt: 90 m2
✔️  De oppervlakte van het grondstuk bedraagt: 2.010 m2

Over Mosdós
Het dorp Mosdós ligt 17 km ten oosten ligt 17 km ten oosten van Kaposvár, op de hellingen van de buitenste Somogy-Heuvels naast snelweg 61. De grens wordt doorkruist door de Kapo’s, omringd door een landschap bezaaid met weilanden, bossen en wijngaarden. Het heeft een uitstekende busverbinding. Hoewel de spoorlijn Dombóvár-Gyékényes vlak langs de nederzetting loopt , bevindt het treinstation zich alleen in de twee naburige dorpen, Baté en Nagyberki. Het dorp omvat ook Gázlópuszta, Sárkánypuszta en Jajvölgytelep. Hoewel het niet al te dicht bij de zuidelijke oever van het balatonmeer ligt, maakt de nederzetting nog steeds deel uit van het wijngebied Balatonboglá.
Regio: Zuid-Transdanbië
Graafschap: Vár Somogie
Postcode: 7257
Netnummer: 82
Area: 16,95 km2

Geschiedenis van Mosdós
Mosdós werd al in de oudheid bewoond. Dit blijkt ook uit de Keltische nederzetting die aan de rand van het dorp is ontdekt. De geschiedenis van het dorp kennen we vanaf het begin van de 16e eeuw. Volgens het belastingregister van 1550 was het toen eigendom van János Pető. Het wordt vermeld als 11 huizen in het Turkse schatkistbelastingregister van 1563 en 17 huizen in het Turkse defter van 1573-1574. Volgens de domeinlijst van de aartsbisschop van Pannonhalm uit 1660 behoorde het toe aan het kasteel van Csobánc. In de jaren tussen 1700 en 1703 was het eigendom van de familie Balogh en István Jankovics. Het dorp werd verwoest in de 17e eeuw in 1715 volgens de volkstelling van 2016 "is het slechts voor één jaar geregeld".
Voor de ontvolking woonde het dorp op de Szállás, wat nu bouwland is. Na hervestiging, in 1732, stichtte de katholieke kerk een school. De kapel op de de Vigadó-heuvel werd gebouwd in 1779. De huidige kerk van het dorp werd gebouwd in 1832. Graaf Ede Pallavicini bouwde hier in 1892 een kasteel voor zichzelf , waarin tegenwoordig een sanatorium is gevestigd.