Don Tapscott - Wikinomics

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 50x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Niet van toepassing
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

hoe samenwerking door iedereen met iedereen alles verandert

368 pagina's

Don Tapscott (born June 1, 1947) is a Canadian business executive, author, consultant and speaker, who specializes in business strategy, organizational transformation and the role of technology in business and society. He is the CEO of The Tapscott Group, and was founder and chairman of the international think tank New Paradigm before its acquisition.

Iedereen kent Wikipedia hoewel het pas enkele jaren bestaat. Open samenwerking op massale schaal is bezig de traditionele samenwerking van een beperkt en gesloten team voorbij te streven. Vandaag de dag ontstaan nieuwe creatieve ideeën en producten door de wereldwijde samenwerking van duizenden of zelfs miljoenen mensen via het internet. Sommige bedrijven zien in de groei van deze massale online gemeenschappen een grote bedreiging. Wikinomics daarentegen bewijst aan de hand van een grootschalig onderzoek dat die vrees ongegrond is en niet productief. Stel je open als bedrijf, deel je kennis en nodig de massa uit mee te denken. Innovatie, groei en succes zijn het resultaat.

Don Tapscott en Anthony D. Williams beschrijven de belangrijkste succesfactoren van de web 2.0 economie: wees open, wissel informatie uit, deel informatie en producten met iedereen, werk wereldwijd zonder grenzen. De grote kracht van dit boek is de veelheid aan praktijkvoorbeelden van bijvoorbeeld Flickr, Second Life, Wikipedia, YouTube en Proctor & Gamble.Wikinomics is het nieuwe handboek voor het zakendoen in de 21ste eeuw.

Het boek trekt de parallel tussen Wikipedia (de digitale internetencyclopedie) en economische ontwikkeling. Het beschrijft hoe bedrijven succesvol zijn door het delen van kennis, en daarmee kennis van anderen opdoen. De schrijvers voorspellen een grote toekomst voor dergelijke platforms en de bedrijven die daar aan meedoen, zowel voor wat betreft economische ontwikkeling als voor productinnovatie. Het boek leest gemakkelijk weg en voorkennis is niet vereist; iedere vakterm wordt uitgelegd. Boeiend geschreven, geheel in Amerikaanse stijl, met veel uitgebreid beschreven voorbeelden uit de wereld van techniek, wetenschap, gezondsheidszorg etc. Daardoor is het soms ook wat langdradig. De schijvers zijn beiden verbonden aan een (Canadees) adviesbureau voor bedrijfsstrategie. Voorzien van vele voetnoten en een uitgebreid register.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.