De Snoeibijbel

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 26x bekeken
  • Datum geplaatst 8 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Een stap-vooor-stapgids om elke plant in uw tuin te snoeien

Steve Bradley

224 pagina's

Veltman Uitgevers, 2004
ISBN 90 5920 418 2
ingebonden, harde kaft, stofomslag

======================================
Samenvatting
Deze gebruiksvriendelijke gids leert u alles wat u moet weten over snoeien: waarom snoeien nodig is, wanneer u het moet doen en welke gereedschappen u nodig hebt. Het boek bevat meer dan 70 populaire bomen, heesters, klimplanten en rozen, met duidelijke stap-voor-stapillustraties en eenvoudige aanwijzingen die voor elke plant de juiste snoeitechniek laat zien en daarnaast kaarten die in één oogopslag informatie geven over hoe en wanneer te snoeien.
De praktische inleiding geeft nuttige informatie over snoeien en een overzicht van de benodigde gereedschappen en uitrusting om uw planten de mooiste bloesems en bladeren te laten ontwikkelen. Bovendien wordt in een aantal speciale hoofdstukken ingegaan op de snoei van hagen, hoogstambomen en klimplanten.
Of u nu een ervaren of beginnende tuinier bent, dit boek is een onmisbare informatiebron.

Recensie
Na een korte inleiding over snoeivaardigheden volgt een plantenoverzicht van A tot Z. Aan elke plant zijn twee bladzijden besteed. Een kleurenfoto laat zien om welke plant het gaat; op een tekening in kleur is te zien welke takken verwijderd moeten worden. Een algemene inleiding vertelt iets over de plant; daarna volgt een beschrijving van de beginsnoei, de onderhoudssnoei en de verjongingssnoei. In kaders wordt aangegeven welk snoeigereedschap gebruikt moet worden, wat de snoeitijd is, waarom er gesnoeid moet worden, welke snoeitips er zijn en wordt een lijstje met planten gegeven met dezelfde snoeiwijze. Na de snoeiwijze aangegeven te hebben voor zeventig planten volgt een hoofdstuk met speciale technieken voor het snoeien van bomen, coniferen, fruit enz. Tot slot een verklarende woordenlijst en register. Doelgroep vormen tuiniers met snoeiproblemen.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.