MarktPlaza

De kunst van HANDEN EN VOETEN TEKENEN - Civardi

21x bekeken
21 uur geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

De kunst van HANDEN EN VOETEN TEKENEN
door Giovanni Civardi

Giovanni Civardi geeft cursussen modeltekenen en houdt zich bezig met anatomie voor kunstenaars.
De kunst van handen en voeten tekenen is een indrukwekkend naslagwerk.
Handen en voeten worden beschouwd als de moeilijkste lichaamsdelen om te tekenen, te schilderen of te beeldhouwen vanwege hun complexiteit en het groot aantal houdingen dat ze kunnen aannemen.
Civardi geeft praktische adviezen om onze waarneming te verbeteren en onze waarnemingen beter te analyseren.
Hij belicht de uiterlijke vorm, gebaren en bewegingen vanuit verschillende perspectieven, met bovendien aandacht voor de leeftijdsgebonden kenmerken.
De anatomie van de handen en de voeten wordt werkelijk minutieus bestudeerd. Na enkele praktische tips voor het vereenvoudigd tekenen van de ledematen start De kunst van handen en voeten tekenen met krachtige zwart-wit schetsen. Verschillende tekeningen van skelet en spieren illustreren de onderliggende structuren waardoor de fascinerende relatie tussen het uiterlijk en de inwendige structuur duidelijk wordt.
Handen en voeten worden uitgebreid en in alle mogelijke posities in beeld gebracht, zelfs met aandacht voor het effect van beweging en gebaren.
Civardi legt uit hoe we de spiergroepen, het krachtige skelet en de wisselwerking tussen de beide moeten vastleggen. Zo kan dit werk nuttig zijn voor zowel kunstenaars als amateurs.
De vormgeving van De kunst van handen en voeten tekenen is zowel op materieel als op druktechnisch vlak erg mooi. De lay-out is zuiver en overzichtelijk. De illustraties zijn zwart-wit en in potlood uitgevoerd. De anatomische tekeningen zijn zeer krachtig en tot in de kleinste details uitgewerkt. 
Deze uitgave kan de tekentechniek van kunstenaars, maar ook van amateurs op alle niveaus aardig vooruithelpen.

Uitgave Tirion Art
Groot formaat boek met halfharde kaft
In NIEUWSTAAT