MarktPlaza

Circling the Square - Avant-Garde Porcelain from Revolutionary Russia

15x bekeken
6 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden
Verzendkosten
€ 0,01

Omschrijving

Grote hardcover gebonden met stofomslag, uitgave 2004, 190 blz. in kleur. Naam op schutblad geschreven; verder in goede en nette staat. Verzendkosten NL (pakketpost) zijn bij de prijs inbegrepen. [H]

In de jaren onmiddellijk na de Russische Revolutie van 1917 ging de voormalige keizerlijke porseleinfabriek van Sint-Petersburg een geheel nieuwe en onverwachte fase in haar roemruchte geschiedenis in: geïnspireerd door hedendaagse gebeurtenissen en radicale artistieke trends, ging de fabriek (omgedoopt tot de Lomonosov-porseleinfabriek in 1925) porselein te produceren dat een opmerkelijke synthese was van revolutionair en avant-garde.
Onder de vroege leiding van Sergei Tsjechonin werden talloze schilders en ontwerpers gerekruteerd in dienst van de staat. Voor sommigen was het hun taak om de prestaties van het nieuwe regime te vieren en de Sovjetburger aan te sporen tot steeds grotere hoogten van inspanning en ijver. Dergelijk 'gaitationeel' porselein, voorzien van aforisme uit zo uiteenlopende bronnen als Karl Marx en het Nieuwe Testament, werd al snel erkend vanwege de artistieke en propagandawaarde ervan.
Andere kunstenaars werden eveneens geprikkeld door het revolutionaire tijdperk. Kazimir Malevich en haar collega-Suprematiste, Nikolai Suetin en Ilya Chashnik, wijdden zich aan de taak om een ​​geheel nieuwe benadering toe te passen op porseleindecoratie, gebaseerd op abstracte geometrische vormen. De Suprematisten kwamen in 1923 in de Fabriek werken en in iets minder dan een jaar tijd creëerden ze een nieuwe porseleintaal, waarbij hun beroemde gedeconstrueerde theepotten, kannen en halve kopjes hun interesse onthulden in het onderzoeken van vormen in de ruimte in plaats van het ontwerpen van functionele objecten (...)

Belangrijke en goed geïllustreerde studie over dit fascinerende onderwerp. Catalogus van een tentoonstelling die gezamenlijk werd georganiseerd door het State Hermitage Museum en het Courtauld Institute of Art, gehouden in de Hermitage Rooms, Somerset House, Londen, 18 november 2004 - 31 juli 2005.

Verzending:
Verzending zal plaatsvinden van dinsdag tot en met zaterdag.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

P.S. In het belang van beide partijen (koper/verkoper) worden al mijn boeken als brievenbuspakje met track & trace verzonden. Op deze manier kunnen er geen misverstanden ontstaan aangaande het versturen als wel het ontvangen van de zending.