MarktPlaza

Christine Marion Fraser Rhanna Deel 1

106x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Christine Marion Fraser Rhanna Deel 1
Gebonden boek
Het is januari 1923 en bitter koud. Het eiland Rhanna wordt geteisterd door een zware sneeuwstorm. Op de grote boerenhoeve Laigmhor wordt een baby geboren. Haar naam is Shona. Enkele uren na de zware bevalling sterft Shona's moeder. Shona's vader, Fergus McKenzie, blijft gebroken achter, te trots om zijn diepe verdriet uit te schreeuwen, te bang om van zijn nieuwe dochter te durven houden.
Onder de veilig warme vleugels van Mirabelle, de oude huishoudster van Laigmhor, groeit Shona op tot een mooi jong meisje met helderblauwe ogen en roodblonde haren als herfstbladeren in de zon. Bij Mirabelle kan Shona altijd terecht als de geheimen van de grote mensen haar teveel dreigen te worden. En natuurlijk bij Niall, de zoon van dokter McLachlan, dezelfde dokter die jaren geleden door Fergus McKenzie in diens onredelijke drift voor altijd de deur is gewezen.
Shona en Niall zijn onafscheidelijk. Samen dwalen zij over de uitgestrekte heidevelden en blauwgroene heuvels van het betoverend mooie maar ruige eiland Rhanna. En tenslotte groeit hun kindervriendschap uit tot een diepe maar verboden liefde. Want de koppige Fergus kan hun verbintenis aanvankelijk niet verkroppen. Tot ook zijn versteende hart zich langzaam weer opent voor een nieuwe vrouw in zijn leven.
In de zomer van 1939 dreigt de oorlog en Niall meldt zich aan als vrijwilliger. Te midden van de excentrieke, warme eilandgemeenschap van Rhanna, met haar eigen gewoonten, vetes en tragedies rondom geboorte en dood, wacht Shona op Nialls terugkeer.