MarktPlaza

Bertrice Small De bekoring van de nacht

101x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Bertrice Small De bekoring van de nacht
Gebonden boek
De jonge Blaze Morgan stampvoet van drift en woede als zij hoort dat ze zal worden uitgehuwelijkt aan een rijke Engelse graaf. Blaze is onschuldig en ongerept, maar bezit het eigenzinnige temperament van een trotse jonkvrouw. De vreemdeling die haar hart moet veroveren is Edmund Wyndham, graaf van Langford.
Het duurt echter niet lang of de woede van Blaze smelt als sneeuw voor de zon, want Edmund is de knapste man die zij ooit heeft gezien. Zijn hartstochtelijke liefde vult haar leven gedurende enkele jaren met een glanzend geluk. Tot een dubbele tragedie toeslaat. Edmund sterft een wrede dood en Blaze verliest het kind dat zij van hem verwacht.
Overmand door verdriet zoekt de jonge weduwe troost bij haar zuster aan het Engelse hof. Daar wordt koning Hendrik VIII getroffen door haar verblindende schoonheid. Blaze kan niet weigeren als de machtige Hendrik haar volledige overgave eist. Hun spectaculaire liefdesaffaire wordt het schandaal van de eeuw. Blaze wordt niet alleen Hendriks minnares, maar ook zijn vertrouwelinge, terwijl de vorst zijn ingewikkelde zetten pleegt op het schaakbord van de geschiedenis.
Dan beveelt Hendrik zijn geliefde Blaze opnieuw te trouwen. Niemand minder dan de zwierige vrijbuiter Anthony Wyndham, de jongere broer van haar overleden echtgenoot, eist haar hand. Geheel tegen haar wil wordt Blaze overspoeld door een brandende passie voor deze nieuwe man in haar leven.