MarktPlaza

Bertrice Small Adora

92x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Bertrice Small Adora
Gebonden boek met omslag
Vanaf het eerste moment dat hij haar zag was de jonge prins Moerad in de ban van haar betoverende schoonheid. Hij ontmoette haar vaker en hun wederzijdse liefde bloeide op, als de bloesem aan de bomen die hen omringden.
Helaas was de verblindend mooie en nog ongerepte Adora, met haar mahoniekleurige haar en haar grote violette ogen, juridisch getrouwd met Orchan, de Turkse heerser en de vader van Moerad die haar echter laat zitten in het Catharijnenklooster te Bursa.
Als Adora ook werkelijk de vrouw van de vijftig jaar oudere Orchan wordt, breekt het hart van Moerad en vult zich met verdriet, afgunst en haat.
Na de dood van zijn vader wordt de jonge prins de leider der Turken en alleenheerser over het Ottomaanse Rijk. Hij gebiedt Adora toe te treden tot zijn harem. Zij weigert dit en ontvlucht de man die zij eens oprecht beminde om te trouwen met een ander. In dit huwelijk bloeit zij op en ontdekt het grote geluk, doch haar zuster Helena, die verblind wordt door jaloezie, is vastbesloten het echtpaar in het ongeluk te storten.
Door haar toedoen wordt Adora's echtgenoot op gruwelijke wijze vermoord en blijft zij opnieuw alleen en onbeschermd achter.
Maar dan is er nog Moerad, haar jeugdliefde, de man die haar geen moment heeft kunnen vergeten, die opnieuw een poging doet haar hart te veroveren.