MarktPlaza

Belinda Meuldijk Een zwart paard

156x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Belinda Meuldijk Een zwart paard
Gebonden boek
1954. Nana van Schaik, dochter van een Hollandse dorpsdokter, trouwt met de Franse graaf Raymond Charles de Bourdonnais. Zo komt ze terecht in een onbekende, bijna vijandige, adellijke wereld. Behalve van Raymond houdt ze zielsveel van haar zwarte Arabische hengst, Gilgamesh. De nacht waarin Gilgamesh om het leven komt is het begin van een periode waarin vernederingen en leugens zich aan elkaar rijgen. Nana probeert ertegen te vechten, maar zelfs de geboorte van haar dochter Charlie kan niet verhoeden dat ze de strijd uiteindelijk lijkt te verliezen.
1972. Charlie, die inmiddels triomfen viert op alle springconcoursen, is opgegroeid in een harde wereld van mannen en paarden. Het is ook een wereld waarin haar verdwenen moeder wordt zwart gemaakt en door haar vader wordt doodgezwegen. Als ze probeert om het mysterie van haar moeders verleden te ontrafelen, doet ze ontdekkingen die even ongelofelijk als schokkend zijn...
EEN ZWART PAARD is een gepassioneerde roman, geschreven door een geboren vertelster. Een boek over liefde, leugens en geheimen, met de vaart van een bevrijdende galop.
Het vertellen zit Belinda Meuldijk in het bloed. Van haar hand verschenen eerder Het rosa hotel en beestenweer. Daarnaast geniet ze bekendheid als tekstschrijfster van Rob de Nijs. Al die prachtige liedteksten zijn onlangs gebundeld in overleven.