Bart Meijer - De Crisis In Het Kort

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 121x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Niet van toepassing
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Alles wat je altijd al over de recessie wilde weten

144 pagina's

De economische crisis houdt de wereld al vijf jaar in haar greep. Al die tijd worden we overstelpt door nieuws erover. En er lijkt niemand te zijn die alle ontwikkelingen overziet en ze weet te duiden. Tijd voor een boek dat de crisis verklaart.

Bart Meijer volgt sinds 2008 het economische nieuws voor het ANP. Hij schetst het verloop van de crisis, vanaf de Amerikaanse huizencrisis tot nu. Het is het verhaal van een bijna onontwarbare kluwen van economische rampspoed, waarin de samenhang nog maar moeilijk te ontdekken is. Meijer weet die weer aan te brengen, en laat zien waar de problemen vandaan komen en waar de oplossingen mogelijk zullen worden gezocht. Wie dit boek gelezen heeft, zal nooit meer met zijn mond vol tanden staan als het over de crisis gaat.

In het boek 'De crisis in het kort' legt financieel journalist Bart Meijer uit hoe het allemaal is gekomen. De ellende begon in september 2008 in de Verenigde Staten met de ineenstorting van de huizenmarkt en duurt nu, vijf jaar later, nog in alle hevigheid voort. In het werk komen dan de inmiddels bekende feiten aan de orde als de overheidstekorten in de verschillende eurolanden, de staatsschulden en de oplopende werkloosheid. Het boek van Meijer bevat niet zoveel nieuws, maar de gebeurtenissen zijn dan ook niet als nieuwsfeiten opgetekend. Het gaat hier meer om een korte samenvatting van de recente ontwikkelingen. Helaas kan een samenvatting van de crisis nog niet compleet zijn. Er staat nog veel te gebeuren voordat de economie zich weer opricht. Het verslag is overzichtelijk geschreven en begrijpelijk voor een ieder en draagt zeker bij aan het tijdbeeld van 2008 tot 2013. Derhalve een stukje economische geschiedenis waaraan nog beslist een einde zal moeten komen.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.