MarktPlaza

Barbara Ewing Donkere Rostta

85x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Barbara Ewing Donkere Rostta
gebondeb boek
Londen 1795: op de schoot van haar vader heeft de jonge Rosetta Hall de boeiende wereld van taal en schrift leren kennen. Sindsdien deelt ze haar vaders fascinatie voor de Egyptische hiëroglyfen en droomt ervan ooit een rol te kunnen spelen bij het ontcijferen van dit mysterieuze beeldschrift.
Maar dan valt ze voor de onweerstaanbaar aantrekkelijke Lord Harry Vallon en na hun bruiloft gaat ze naar bals in plaats van naar de bibliotheek. Harry blijkt een onverbeterlijke rokkenjager. De gevoelens van Rosetta zijn dan ook gemengd wanneer hij de dood vindt in de strijd tegen de Fransen in Egypte. Wel hoopt ze nu de banden met haar decadente schoonfamilie te kunnen verbreken en haar oude liefde weer op te pakken.
In Parijs ontmoet ze een egyptoloog die haar op het spoor zet van de ware toedracht van de dood van haar echtgenoot. Ze is nu vastbesloten om naar Egypte te reizen, ondanks de vele gevaren, en om te zoeken tot ze gevonden heeft...
Donkere Rosetta is het verhaal van de eigenzinnige Rosetta Hall die vecht tegen de beperkingen die haar door de samenleving opgelegd worden, terwijl diezelfde samenleving schudt op zijn fundamenten door de Franse Revolutie en de Napoleontische oorlogen.