MarktPlaza

Attentie: Let op waar je je puppie, puppy, pup hond koopt!

621x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Waarschuwing w.b. broodfokkers:
Vergewis u ervan dat u een hondje koopt bij een betrouwbaar adres!
Er zijn vele puppiefabrieken in o.a. de Oostbloklanden!
Die hondjes komen vaak uit erbarmelijke omstandigheden waarbij de moederhond heel slecht wordt verzorgd en behandeld waardoor ze een slechte gezondheid heeft en haar puppies zijn ook regelmatig ziek. Hondjes die ziek zijn, hebben vaak parvo waar ze uiteindelijk aan dood gaan. Ze zijn even opgepept voordat u ze komt halen, bijv. in een Nederlandse kennel - vooral in Noord-Brabant en/of België.
De moederhond mag u niet zien (die is even weg, zogenaamd dan....).
Er zijn meerdere rassen te koop bij die kennel.
En u krijgt garantie!...... U krijgt een paspoortje met de inentingsverklaringen (deze zijn ingevuld door een bij de kennel aangesloten "dierenarts" die de papieren vals invult). De garantie op de hond krijgt u alleen als u bij dez e zelfde dierenarts blijft komen als uw hondje ziek wordt en vervalt als u naar een andere dierenarts gaat (dat is natuurlijk niet voor niks!).
Als het hondje ziek wordt (krijgt meestal diarree en braakt) moet u het bij die betreffende dierenarts brengen anders krijgt u geen garantie of uw geld terug.
Wat u echter niet weet: het hondje moet dan bijv. nog een week blijven en wordt zogenaamd aan een infuus gelegd (in werkelijkheid wordt het meteen afgemaakt, dat bespaart de kosten).
U mag elke dag bellen en u krijgt telkens te horen dat het met uw hondje steeds iets beter gaat. Alleen de dag vóórdat u het hondje weer op mag halen wordt u opeens gebeld dat het hondje tóch plotseling is overleden. Als u dan uw geld terug komt halen, doen ze moeilijk. De baas is er niet, er is net even geen geld in huis enz. Ook het hondje is weg! En u kunt fluiten naar uw geld en uw hondje.
Dit wilt u toch niet?
Koop dus nooit bij een broodfokker!
Hoe herkent u die?
- Een broodfokker verkoopt meerdere rassen!
- U mag de moederhond niet zien.
- Het hondje wordt ergens van achteren gehaald.
- U mag het nestje niet zien! Er wordt gezegd dat dit de laatste is.
- U kunt niet mailen, want daar reageren ze niet op.
Doe het dus absoluut niet! Ook al is het nog zo lief en vertederend! Steun de broodfokkers niet! Ze verkopen meer dan 2000 hondjes per jaar. Ze worden er rijk van over uw hoofd en over de slecht behandelde diertjes!
Ze verkopen op o.a. Marktplaats, maar daar laten ze heel slim niet zien dat ze meerdere rassen verkopen (want dat is verboden) omdat ze telkens een advertentie onder een ander account plaatsen.
Je kunt het wél checken door hun telefoonnummer op google op te zoeken, dan zie je meerdere marktplaatsadvertenties met meerdere rassen aangeboden staan. In hun advertenties staat vaak dat ze niet reageren op mail! Zoek op een rasvereniging en vraag daar naar erkende fo kkers en koop een gezonde hond bij een erkende fokker!
Hoeft u geen rashond? Asiels zitten vol met leuke gezonde hondjes en daar krijg je wel èchte garantie!
Zoek even op google naar: koophiernooiteenpuppy, lijst-met-bekende-broodfokkers-2/
Het kan u heel veel (dieren)leed besparen!

Teken de petitie (“Fok off” van World Animal Protection!)

http://www.worldanimalprotection.nl/actueel/fok-stop-het-zieke-fokken-van-puppys-europa