MarktPlaza

Annie M.G.Schmidt Een visje bij de thee

138x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Annie M.G. Smidt Een visje bij de thee

Gebonden boek

Een prachtige bloemlezing uit het werk van Annie M. G. Schmidt, met verhalen en versjes (géén fragmenten) en een overvloed aan plaatjes van Wim Bijmoer, Jenny Dalenoord, Margriet Heymans, Carl Hollander, Jan Jutte, Thé Tjong-Khing, Mance Post, Fiep Westendorp en Francien van Westering.

Natuurlijk zijn de dames Groen, de dominee en het schaap Veronica present, en de vogel Bisbisbis waar iedereen zo bang voor is, het fluitketeltje dat niet kon ophouden met fluiten en Dikkertje Dap die zo lekker naar beneden roetsjt van de rug van de giraf. Floddertje is erbij en de kinderen uit Waaidorp. Juffrouw Knoops komt aan de verkeerde kant van het filmdoek terecht en Kroezebetje raakt zoek. Kortom, in dit boek komt de hele warme wereld van Annie M. G. Schmidt tot leven.

Rindert Kromhout in de Volkskrant: `Annie Schmidt is een van de zeer weinige auteurs die de grens tussen boeken voor volwassenen en kinderliteratuur doen vervagen, het is dan ook heel terecht dat op dit boek-voor-iedereen geen leeftijdaanduiding staat. Guus Kuijer zei eens: "Annie M. G. Schmidt is geen schrijver, ze is een wonder." En zo is het maar net.'