MarktPlaza

Allen hij / De loopjongen - Andrew Gross

90x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden
Verzendkosten
€ 4,95

Omschrijving

Alleen hij (zo goed als nieuw/schade aan hoek onderzijde, verder is heel goede staat)
1944. Terwijl in Europa de Tweede Wereldoorlog voortduurt, werken de Amerikanen uit alle macht aan het Manhattanproject. De formule die ontbreekt is ontwikkeld door de Poolse natuurkundige Alfred Mendl, die uit het getto van Warschau op transport naar Auschwitz is gezet.

De jonge Pool Nathan Blum is Europa ontvlucht en werkt als vertaler voor de Amerikanen. Hij spreekt vloeiend Duits en Pools, hij is vindingrijk en nu hij alles en iedereen is verloren in de oorlog, is hij vooral vastbesloten zijn leven een zinvolle nieuwe wending te geven. Wanneer de Amerikanen hem vragen het welhaast onmogelijke te doen, aarzelt hij niet. Hij zal terugkeren naar Europa en infiltreren in Auschwitz in een poging Alfred Mendl te bevrijden.

De loopjongen (nieuwstaat)
NY, jaren 20. Drie joodse broers komen tegenover elkaar te staan als een van hen in de maffia belandt en de andere twee succesvol zijn in de kledingindustrie. Een harde confrontatie is onvermijdelijk.

De Joodse broers Rabishevsky groeien in grote armoede op in het New York van de jaren 20 en 30. Morris, de jongste en meest ambitieuze, maakt snel carrière binnen de kledingindustrie. Al op 21-jarige leeftijd runt hij de business, samen met zijn broer Sol. Broer Harold raakt echter verzeild in de gangs van Lower East Side en uiteindelijk in de joodse maffia. Naarmate de zaak van Morris en Sol groeit, komen ze steeds vaker hard in aanvaring met de vakbond die in handen is van de meest gevreesde gangster van de stad, voor wie hun broer Harold een van de loopjongens is. Een harde confrontatie tussen de broers is onvermijdelijk... 

Ophalen is mogelijk. Verzending met bijtelling verzendkosten is altijd na ontvangst betaling. De vermelde verzendkosten zijn op basis van een DHL ophaalpunt binnen NL.

Zie ook mijn andere advertenties