MarktPlaza

Zilvervos van James Webb Houston

59x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Schrijver James Webb Houston.

Eerste druk, 1979. 302 pagina's, Linnen gebonden met stofomslag, grootte 16,5x23,7x3,4 cm (bxhxd), gew. 687gr., tweedehands, stofomslag is erg beschadigd aan de bovenzijde, bevat gebruikerssporen.

Waar het over gaat:
Sarah is zeventien wanneer zij door plunderende Indianen gevangen wordt genomen en weggevoerd van de boerderij in New Hampshire naar een onzeker lot in Canada. Na de verschrikkingen van een barre tocht wordt zij eerst gevangene, later slavin van haar ontvoerders om ververvolgens - na een mislukte vluchtpoging - te worden verdobbeld aan een andere stam.
Daar breken voor Sarah betere tijden aan: ze wordt geadopteerd door het opperhoofd en langzaam leert ze beseffen dat de Indiaanse tradities ook vrede, zachtmoedigheid en vrijheid kunnen brengen.
Geleidelijk en geloofwaardig zien we hoe Sarah zich aanpast, hoe haar liefde voor een Indiaanse krijger haar geluk en tevredenheid brengt.
Maar dan slaan de gruwelen van de oorlog toe. Doodsangst en vernietiging jagen Sarah op de vlucht en dwingen haar,haar kind aan de zorgen van een onbekende vrouw toe te vertrouwen.
Opnieuw moet zij vernederingen en folteringen doorstaan en als zij uiteindelijk terugkeert bij haar blanke familie, wordt ze veracht en gehaat, omdat ze 'bij die wilden' is opgegroeid.
Pas nadat ze herenigd is met haar Indiaanse echtgenoot, keren de gelukkige tijden voor Sarah terug...