Youp van 't Hek - Hond Op Het Ijs en Oudejaarsconfer…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 75x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Youp van 't Hek (1954) schrijft wekelijks een column in NRC Handelsblad over actualiteiten en de sportwereld. De columns zijn gebundeld in verschillende boeken Ook zijn theaterwerk is zowel op cd, dvd, als in boekvorm verschenen.
Titels van Youp van 't Hek:

Alles of nooit (show), Amah Hoela (columns), Droomzomers, Eerst de man, dan de bal (sportcolumns), En het bleef nog lang onrustig in mijn hoofd (columns), Floppie, Youri en andere helden (sportcolumns), Hond op het ijs/Oudejaarsconference 1989, Ergens in de verte (show), Ik schreeuwlelijk (columns), Makkelijk praten, 10 jaar theater (gebonden en paperback), Niks spel, knikkers! (sportcolumns) , Rijke Meiden en andere verhalen(verhalen), Spelen met je leven/Oudejaarsconference 1995, Sportgek (sportcolumns), Majesteit (columns), De selectie (verzamelde sportcolumns), Fax (columns), Terugblik, De Waker, de Slaper en Dromer/Oudejaarsconference 2000, Zaterdag (columns), Het zal me jeuken (columns) 166 x Youp (verzamelde columns), Iedereen is in de war (columns), Het Platte Land (columns), Liedjes van A tot Z (Liedteksten), Liegangst (columns), Komen & Gaan (herinneringen in Parijs).

Tot voor kort verdiende de bekende sportjournalist Youp van 't Hek zijn kostje als cabaretier. De tekst met de liedjes van zijn laatste avondvullende voorstelling en van zijn oudejaarsconference zijn in dit boek integraal afgedrukt. In de eerste draait het verhaal om een broer 'die niet helemaal goed is'. Dit thema, waarop vele variaties mogelijk blijken, zorgt voor de noodzakelijke eenheid binnen een reeks van min of meer op zichzelf staande verhaaltjes vol cynische grappen, banaliteiten en punten van herkenning. De moraal is: Ben ik nou gek of zijn zij het? De oudejaarsconference is een tikkeltje lichter van toon. Hoofdpersoon is een man die een verhaal vertelt over 'een zwerver die niet zwerft, maar wel graag had willen zwerven'. Aan deze rode draad hangen onder meer Ria & Ruud Lubbers, Vonhoff, Joris Voorhoeve, Wim Kok en ander ongerief als Buckler, de moderne bevalling, de huppelkut en sponsoring. Vanaf het witte omslag, waarop in blauwe schrijfletters de titel gedrukt staat en in rode de naam van de auteur, kijken zijn bebrilde ogen de lezer indringend aan. De bobo's van de KNVB zijn alvast gewaarschuwd!


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.