MarktPlaza

Yolande De Best-Meijer - Groot Gegroeid

162x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Over Moeder Zijn & Over Leven

141 pagina's

Toen Yolande de Best-Meijer achttien jaar geleden in een kantoortje van de Colombiaanse kinderbescherming haar eerste baby in de armen gedrukt kreeg, kon ze niet bevroeden hoezeer de komst van dit mannetje haar leven zou be loeden. Ze kreeg erna nog een zoon en een dochter.
In dit boek vertelt zij over haar leven als moeder, maar ook over haar drukke baan als hoofdredacteur.
Op humoristische, soms hilarische en bij tijd en wijle ontroerende wijze laat ze de lezer delen in haar emoties, haar gegoochel om elke dag weer tot een goed einde te brengen, haar echtscheiding, de komst van een 'nieuwe papa' en de homoseksualiteit van haar zoon en andere persoonlijke zaken.
Yolande de Best-Meijer werkt bij Jonge Gezinnen als hoofdredacteur van Ouders van Nu en Groter Groeien. Ze is pedagoog en moeder en woont aan de rand van de Veluwe, samen met man, kinderen en flink wat hobbyvee.
De auteur van dit boek is columniste, pedagoge en moeder. Het boek bestaat uit columns, waarvan een klein gedeelte eerder gepubliceerd is in de tijdschriften 'Groter groeien' en 'Ouders van nu'. Het boek bestaat uit zeven min of meer gerubriceerde hoofdstukken. Allerlei belevenissen, ontwikkelingen en gesprekken met de drie geadopteerde kinderen worden in deze columns verwerkt, evenals haar eigen leven met een baan en haar relaties. Alle zaken die een (werkende) moeder tegenkomt, komen wel in een column aan bod. Bijvoorbeeld: 'Ben ik een goede moeder?', 'Eten of niet-eten', 'Klein en groot leed' enzovoort. Het boek is humoristisch, dan weer serieus, maar altijd met een zelfrelativering geschreven. Het bevat mooie kleurenfoto's van de auteur zelf en haar kinderen. Het boek is fleurig uitgevoerd. Bestemd voor ouders en opvoeders die het leuk vinden om over andermans ervaringen te lezen.