MarktPlaza

Yoke: De mens & de werelden

95x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Yoke: De mens & de werelden

Dit, uit drie delen bestaande boek, De Mens en de Werelden, laat zien hoe de mens is en waar hij naar op weg is.

Het eerste deel 

De lichamen van de mens toont de mens zoals hij op aarde is. Het fysieke lichaam en vooral de niet-fysieke lichamen (geest, ziel/etherlichaam, aura en chakra's) worden in hun onderlinge samenhang besproken, zodat duidelijk wordt hoe de meeste problemen in dit leven ontstaan en opgelost kunnen worden. De groei en ontwikkeling van de geest van de mens, zijn ziel, de mogelijkheden van beide en de terreinen waarop zij werkzaam zijn en elkaar beïnvloeden, vervolmaken het weten over de mens van nu. Ook de energieën die de mens ter beschikking staan en de mogelijkheden om ze te (leren) gebruiken komen aan de orde in het gedeelte dat de aura, de chakra's en het magnetiseren beschrijft.

Het tweede deel 

Omal—de Basis gaat dieper in op de kosmische samenhang waarvan de mens deel uitmaakt. Het geeft inzicht in de oorsprong van de mens en zijn streven naar harmonie en zijn vergissingen daarbij. Ook toont het hoe de mens vast is komen te zitten in zijn principes en hoe hij daarvan weer kan loskomen.

Het derde deel 

Woorden van Macht geeft de mens te zien hoe hij spiritueel onverbrekelijk verbonden is met het Geheel. Ditmaal wordt hij getoond vanuit zijn bestaan als kosmisch wezen: niet de zondigende mens, maar de engel die zich vergist heeft. Vanuit dit kosmisch perspectief
wordt hem het Heel-Al getoond met alle schepselen en alle werelden: de sferen. Zelfs het Plan dat aan de Schepping ten grondslag ligt, wordt duidelijk gemaakt. De rol van de Begeleiders van de mens en hoe hij met hen in contact staat, evenals het passeren van de grens van de dood - en wat er daarna allemaal mogelijk is - laten zien dat de Liefde totaal is en niemand in de steek laat. Als dat nodig is, incarneert men zelfs vanuit de hoogste sferen om de mens de weg te wijzen. In het hoofdstuk 'Evangelie'wordt dit beschreven.

Tenslotte laat 'de Sprong' zien hoe de mens spiritueel bewust zijn eigen lot in handen kan nemen en dan weet wat hij doet - en waarom hij dat doet. Hij is dan niet meer egocentrisch.

Uitg. Akasha, paperback. In goede staat.

ksteso

2005

P010821