MarktPlaza

YOGA EN ZWANGERSCHAP - Patricia Blok

95x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

YOGA EN ZWANGERSCHAP
door Patricia Blok

Yoga en zwangerschap geeft u op een heldere, plezierige manier uitgebreide informatie over alle lichamelijke en emotionele aspecten van zwangerschap en bevalling en de gunstige invloed die yoga daarop kan uitoefenen.
Yoga wordt in het Oosten al sinds duizenden jaren beoefend en ook in het Westen komt er steeds meer belangstelling voor. Deze filosofie streeft naar harmonie tussen lichaam en geest en tracht deze te bereiken door tijdens het aannemen van bepaalde houdingen van het lichaam de ademhaling onder controle te brengen.
Door deze oefeningen kunt ook u leren om uw eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren – af te rekenen met stress en de daaruit voortvloeiende klachten, u te ontspannen en in harmonie met uw omgeving te leven, nieuwe energie op te doen, zodat het leven weer volop de moeite waard is.
Vooral voor zwangere vrouwen en jonge moeders is yoga heel belangrijk, want de perioden vóór, tijdens en ná de geboorte brengen zowel in lichamelijk als geestelijk opzicht grote veranderingen met zich mee.
Het regelmatig beoefenen van yoga tijdens de zwangerschap geeft wilskracht, geduld en innerlijke rust; tijdens de bevalling helpen vooral de ademhalingsoefeningen om de weeën dragelijker te maken en na de geboorte wordt u erdoor in staat gesteld om fysiek èn mentaal sterker te worden.

In het eerste deel van Yoga en zwangerschap geeft Patricia Blok een duidelijke omschrijving van de oefeningen die – om een nog beter effect te hebben – kunnen worden ondersteund door dieet en massage.

Het tweede deel omvat de ervaringen van moeders die yoga bij wijze van zwangerschapsgymnastiek beoefenden: hoe zij de vreugden, maar ook de pijn en moeite, kortom: de volheid van het moederschap beleefden.

Patricia Blok studeerde kunstgeschiedenis. Zij ontdekte yoga als een rustgevende factor in haar leven.
Sinds tien jaar geeft zij hierin les aan zwangere en niet-zwangere vrouwen.

Uitgave Kosmos
Groot formaat softcover
155 pagina's
In uitstekende staat