YIN & YANG

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 41x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Erwin Fieger, fotograaf.

Kollossaal boek 30,5 x 40,5 cm.

240 pagina's.

meertalig, waaronder Nederlands.

Connoisseurs van de fotografie beschouwen elk nieuw werk van Erwin Fieger als een gebeurtenis waar men met vreugde en spanning naar uitziet. Zijn mammoet fotoboeken zijn de essentie van het deel hebben van een groot fotograaf aan het gebeuren van onze tijd in zijn gehele gevarieerdheid. Ieder detail draagt zijn handschrift - foto's, layout, lettertype, boekband - en laat het samensmelten tot een geheel uitgebalanceerd kunstwerk.

Sedert 35 jaar hebben de kleurenreportages van Erwin Fieger de kunst op voorbeeldige wijze beïnvloed.

De optische invloed van zijn close-ups, van de vervaagde beweging, van het verbluffende detail vanuit een grote distantie, van de gedifferentieerde scherpte van nabij en veraf gelegen voorwerpen of personen, maar vooral Fiegers briljante interpretatie van het gebeuren plus de pracht van de kleuren - zij brengen de beschouwer in vervoering.

Hij is niet meer buitenstaander. Hij is erbij, hij is deel van het gebeuren.

  • In Yin&Yang heeft de auteur getracht negen fundamentele tegenstellingen in beeld te brengen - een moedig waagstuk in de realistische beeldspraak van de fotografie - filosofische grondbegrippen te benaderen zoals: Hemel en aarde, jong en oud, grandioos en banaal, armoede en luxe, macht en verzet, winnen en verliezen, geloof en geloof, oorlog en vrede, kunst en leven. Samen met zijn toelichting op de foto's stelt hij de lezer in staat zijn eigen conclusies te trekken.

Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.