MarktPlaza

Wm. Thos, Kate Pavitt: Het Boek der Talismans, Amuletten en Zodiakale Stenen

208x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Wm. Thos, Kate Pavitt: Het Boek der Talismans, Amuletten en Zodiakale Stenen

De grote verdienste van het boek van de Pavitt's is, dat het zich in tegenstel­ling tot de overige boeken op dit gebied, niet louter baseert op het citeren van oudere bronnen, maar vóór alles stoelt op de resultaten van eigen experimenten en praktijk-ervaring. Het biedt daardoor veel geheel nieuwe gezichtspunten. De uitgebreide literatuur-studie die de Pavitt's maakten, bracht hen er niet al­leen toe Arabische, Egyptische, Griekse, Latijnse en andere teksten te vertalen, maar ook om de archeologische vindplaatsen en musea te bezoeken in de hoop daar gegevens en afbeeldingen te vinden van talismans, amuletten en beroemde of beruchte edelstenen, zoals b.v. de Hope-Diamant. De veelheid van de zo verkregen informatie leidde hen ertoe het materiaal in twee delen te rangschikken: nl. dat van de talismans en amuletten enerzijds, en dat van de zodiakale stenen anderzijds.

In het eerste deel worden talismans en amuletten uit alle tijden en van over de gehele wereld besproken: vanaf die van de primitieve rassen, India, Tibet, de Oriënt, Egypte enz., tot aan die der landen waar Christendom en Gnosis de hoofdrol speelden.

In het tweede deel leggen de auteurs verbindingen tussen bepaalde edel-en half­edelstenen en astrologische tekens. Zij geven hier algemene aanwijzingen, en ver­melden het feit, dat deze verder uitgewerkt kunnen worden aan de hand van de eigen, unieke horoscoopstructuur. De eenvoud van deze astrologische benadering brengt met zich mee, dat dit deel ook uitstekend bruikbaar is voor mensen die slechts hun zonneteken kennen.

De combinatie van de gegevens van het eerste deel met de gegevens van de zodia­kale stenen van het tweede deel, maken het de lezer voor de eerste maal in de li­teratuur over dit onderwerp mogelijk, zijn eigen talisman of amulet doeltreffend te ontwerpen.

Uitg. Schors, paperback. In goede staat.

ksteso

241115

P061215