MarktPlaza

Winx Club 7 (DVD & CDSingle)

113x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Winx Club is een Italiaanse animatieserie, bedacht, geregisseerd en geproduceerd door Iginio Straffi. Het verhaal van de serie draait om een magische wereld met zes feeën in de hoofdrollen.

De serie telt momenteel zeven seizoenen met in totaal 182 afleveringen. Verder zijn er 3 films en 4 specials gebaseerd op de serie. Er werd bekend gemaakt dat er een achtste seizoen komt en een vierde film. Seizoen 8 zal in 2017 na de vierde film in premiere gaan.

Winx Club wordt wereldwijd in 130 landen vertoond op onder andere Rai Due, France 3, RTL, SBT, Telicinco Spain. De serie is in 43 talen vertaald.

De serie wordt in nagesynchroniseerde vorm uitgezonden in Nederland op de zender Nickelodeon.

Winx Club is de eerste Italiaanse animatieserie die ook in de Verenigde Staten uitgezonden is. In het Engels zijn twee versies van de serie Winx Club beschikbaar; een geproduceerd door RAI, en een door 4Kids. Onderling zitten tussen beide versies enkele verschillen. Beide vertellen hetzelfde verhaal, maar de 4Kids-versie gebruikt andere namen voor onder andere planeten en zelfs de titels van enkele afleveringen. Ook worden sommige afleveringen veranderd door 4Kids, waardoor sommige scènes in een andere aflevering zitten dan oorspronkelijke, en past 4Kids enige censuur toe om de serie geschikter te maken voor jongere kijkers. De RAI-versie wordt vaak de Britse of Engelse versie genoemd. In Engeland worden beide versies uitgezonden.

De serie speelt in Magix, een andere dimensie waarin alle bewoners beschikken over magische krachten. Ook op technologisch gebied is Magix verder ontwikkeld dan de Aarde. Magix wordt voornamelijk bewoond door een groot aantal magische wezens zoals feeën, tovenaars, heksen en krijgers genaamd specialisten. Alfea is een kostschool voor feeën, Wolkentoren een school voor heksen en Red Fountain een school voor specialisten. De drie scholen staan in Magix.