MarktPlaza

Winston Graham - Huwelijk met hindernissen

98x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Winston Graham - Huwelijk met hindernissen
MCMLXIII, De geïllustreerde Pers nv
214 pag.
harde kaft met stofomslag
De stofomslag heeft wat kleine slijtageplekjes/beschadigingen en paar kleine vlekjes in en aan het boek
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Patricia Veal, een levenslustige jongedame van 19 lentes, heeft de wind eronder bij de ruige klanten van haar vaders zeemanseethuis, dat gelegen is op een gunstig punt in de oude havenstad Falmouth. Bij de zeevaarder van vele naties is bekend dat Joe Veal, die zelf ook enkel robuutste vrachtvaarders exploiteert, weet wat een zeeman toekomt. Hij maakt een uitstekend maal klaar, dat echter dubbel goed smaakt als het wordt opgediend door zijn aantrekkelijke dochter. Hoeveel zeelieden er echter ook om Patricia koers zetten naar het eethuis, met een kwinkslag, en indien nodig met een scherp woord, houdt zij ze allemaal op armslengte. Allemaal op één na. Die ene is ned Pawlyn, stuurman op een van haar vaders vrachtschepen. Maar ofschoon Ned het voorrecht geniet met Patricia te mogen uitgaan, weet hij toch dat hij niets van haar verwachten kan, want Patricia is getrouwd met de jonge advocaat Tom Harris. Dat huwelijk tussen Tom en Patricia is hals-over-kop gesloten. Na een stormachtige liefde op het eerste gezicht zijn de wittebroodsweken gevolgd maar al spoedig is Patricia tot de ontdekking gekomen dat zij - dochter van een kroegbaas - niet past in het milieu van de rijke, opgeprikt levende familie Harris, die méér waarde hecht aan tafelmanieren en omgangsvormen, dan aan een eerlijke levenshouding. En omdat Tom erop staat bij zijn familie te blijven inwonen, maakt Patricia een eind aan de onhoudbare situatie: zij verlaat Tom en maakt zich opnieuw verdienstelijk in het bedrijf van haar vader. Tom beweegt hemel en aarde om haar terug te krijgen , maar Patricia blijft bij haar voorwaarden. Zoekt zij vergetelheid bij Ned Pawlyn of gebruikt ze hem alleen om Tom jaloers te maken en hem daardoor tot toegeven te prikkelen? Er ontstaat een zeer gespannen verhouding tussen de 2 jongemannen, die op een gegeven moment op een hevige vechtpartij uitloopt. Maar de situatie verandert niet en de spanning blijft.
Op dit thema heeft Winston Graham een romantisch boek geschreven. Het zit vol verrassende wendigen en de lezer volgt met intense spanning de ontwikkeling, die leidt naar een onverwachte climax."